Pretraga

Dvojica mladića u kratko vrijeme pokrala hrpu trgovina, a pretukli su i Pakistanca

A- A+

Zagrebačka policija uhitila je 19-godišnjaka i 20-godišnjaka koje se sumnjiči za 29 razbojništva diljem Zagreba, Sesveta, Samobora i Zaprešića. Prvenstveno su krali po trgovinama s plastičnim pištoljem i nožem, ali su pretukli i jednog dostavljača hrane iz Pakistana.

Foto: Pixabay/ilustracija

Zagrebačka policija uhitila je i prijavila 19-godišnjaka i 20-godišnjaka koje sumnjiči za čak 29 razbojništva na području Zagreba, Sesveta, Samobora i Zaprešića, među kojima su i dva na štetu stranih radnika iz Pakistana i Filipina.

Naime, iz zagrebačke policije kažu da su od ukupno 29 kaznenih djela razbojništva njih četiri ostala u pokušaja, s time da se dvojac sumnjiči i za nanošenje teške tjelesne ozljede dostavljaču iz Pakistana. Razbojništva su počinjena od 23. prosinca 2023. do početka veljače 2024. godine, u raznim trgovinama u više zagrebačkih kvartova, ali i u Sesvetama, Samoboru i Zaprešiću.

Dvojac se prilikom razbojništava maskirao potkapama, dugim majicama s kapuljačama preko glave te rukavicama. Odjeća i obuća bi im pretežito bila tamna. Iz policije kažu da su zaposlenicama u trgovinama prijetili plastičnim pištoljem, nožem i verbalno, a ponekad bi i fizički nasrnuli na njih kako bi ukrali novac iz blagajne.

Izdvojeni članak
ivan pernar i policijsko vozilo u pozadini

Policija uhitila Pernara pred splitskom školom, protiv njega će biti podnesene dvije prijave

Do trgovina su dolazili taksijem, a nakon razbojništva su pretežito tako išli i u apartmane koje su iznajmljivali i tamo međusobno dijelili ukradeni novac. No, trgovine im nisu bile jedina meta. Pakistanskog dostavljača hrane su dočekali na ulici, zaprijetili mu pištoljem, pretukli ga i uzeli mu dostavnu torbu s hranom te novac.

Osumnjičeni razbojnici plijen su uglavnom trošili na drogu, kockanje te iznajmljivanje apartmana po Zagrebu. Ukrali su, procjenjuje se, oko 13.000 eura.

– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, poručuju iz policije.