Pretraga

Euro 2012: Portugal – Njemačka ili Šminkeri i šljakeri, jedan na jedan

A- A+

Skupina smrti u kojoj čak i neloši Danci imaju šanse ko glineni golubovi na streljani, danas nam donosi prvi veliki derbi na prvenstvu. Nijemcima i Portugalcima već na otvaranju poraz može značiti pakiranje kofera, jer teško onome ko se mora vaditi protiv tulipana. Ovom prilikom donosimo vam duel dvaju nogometnih filozofija.

Njemačka – stroj za iduće desetljeće

Njemački omladinci na prvenstvo dolaze s nametnutom ulogom drugog favorita odmah iza Španjolske. Većina ekipe je na prošlom prvenstvu još skupljala sličice za Paninijev album, a sad šamaraju ekipu gdje stignu. Pogledaju li se rezultati jasno je da je Elf najkonstantnija reprezentacija u posljednjem destljeću.

Brzi i lagani svojim su totalnim nogometom u Južnoj Africi unakazili Maradonine pulene i narugali se s Englezima. Njemačka ekipa praktički nema manu. Zlobnici bi rekli nema ni Nijemaca u ekipi, ali to nije sasvim točno. Ima ih pregršt. Skoro tri.

Šalu na stranu, ali Nijemci po prvi put u posljednjih 20 godina igraju nogomet koji ne samo da je učinkovit nego i plijeni ljepotom. Ne treba očekivati da odustanu od svojeg sustava koji se bazira na okomitim i jednostavnim kontrama koje Gomez dočekuje negdje u šesnestercu i odbija u kućicu

Lahm je već dokazao da za Kikija ima rješenje pa je realno očekivati da se Ronaldu upravo kapetan zakači na leđa. Nakon polufinala Lige prvaka kružila je priča da su policajci pretresli Lahma i u džepu mu uz mobitel, ključeve i novčanik našli i Cristiana Ronalda. Nisu ga zatvorili, ali Portugalca je morao vratiti.

   Dam ti Gekasa i Vidića, a ti meni Olića. Može? Evo pet

Portugal – Dr.Jekyll n Mr. Hyde

Reprezentacija je ovo kojoj su Grci, ponavljamo Grci, u sred Portugala uzeli Europsko prvenstvo. Usprkos tome Portugal je definitivno jedna od najjačih reprezentacija starog kontinenta. Ali na papiru.

Egotrip ekipa na svako veliko prvenstvo ode s velikim ambicijama, a vrate se samo s novim frizurama. Ako Nijemci igraju timski, jednostavan i efikasan nogomet, za Portugalce se može reći sve suprotno od toga.

Jedva se provlače do velikih turnira, a zbog njihove zaje..cije već dva puta za redom naje.. ni krivi ni dužni naši susjedi Bosanci. Usprkos tome Portugalci nisu za otpisati.

Nepredvidivost koju u svojim redovima krije ova čudna škvadra ostavlja mogućnost da  potpuno deklasiraju mlade Nijemca, ali isto tako i da se raspadnu već do poluvremena. S obzirom na nedostatak genijalnog cenera kakvog su godinama imali u Rui Costi i Decu tjera ih da igraju preko krila koja su im bez premca najjači dio momčadi. Opet nemaju pravog napadača, a ni golmana.

Znači Leko nije na Euru? Baš mi je žao..khm, khm

Čeka nas praznik nogometa

Rijetko koji ozbiljan ljubitelj nogometa u ovoj utakmici može sa sigurnošću prognozirati ishod. Ipak mi malu prednost dajemo njemačkim adolescentima ponajviše zbog realnih šansi da Pepe ošamari suca u 6. minuti (navodno ima problema s frizurom, nestalo mu maramica za češljanje) i ipak mnogo boljih predstava u kvalifikacijama.

Ako rano padne prvi gol smješi nam se golijada jer i jednoj i drugoj momčadi napad je glavna uzdanica.

Prognoza: 3 ili više golova i najmanje jedan crveni karton