Pretraga

Najupečatljiviji trenuci ovog Eura

A- A+

Još jedno Europsko prvenstvo je za nama. Dobri potezi, golovi i iznenađenja nisu izostali ni ove godine. Furija se još jednom okitila naslovom prvaka, a mi vam donosimo  pregled onih stvari po kojima ćemo pamtiti ovogodišnje natjecanje.

Otvaranja prvenstva

Od Poljske i Grčke nitko nije očekivao ništa ekstra, no prva utakmica na prvenstvu sve je oduševila. Uvodnih devedeset minuta je pokazalo da možemo puno očekivati od ostatka.

Prvi gol je bila prava poslastica. Desna strana poljskog napada je razmontirala grčku obranu u prvom dijelu i pokazala da na Euru nema loših ekipa.

Rakitićev let prema prolazu skupine

Nakon završetka prvenstva možemo možemo zaključiti da je zapravo Hrvatska najozbiljnije zaljuljala nepobjedive Španjolce. Kvalitetna igra je mogla biti okrunjena u 59. minuti nakon odličnog ubacivanja Modrića i udarca glavom Rakitića. Nažalost, Casillas je bio spreman a umjesto nas dalje su otišli kaniji finalisti Talijani.

Welbeckovo remek djelo

Engleska reprezentacija nije došla kao favorit na ovogodišnji Euro, ali to ne znači da nije skupo prodala kožu. Po tko zna koji put su ispali s velikog natjecanja nakon penala, a ono po čemu ćemo ih pamtiti je vjerojatno najljepši gol turnira. U utakmici protiv Švedske mlađahni Danny Welbeck na asistenciju Walcota petom je iz okreta donio pobjedu i prolaz Gordom Albionu

<iframe width=400 height=300 src=http://www.youtube.com/embed/-wsr1NSHXAc frameborder=0 allowfullscreen>

Dvije strane navijačke medalje

Kao što to obično biva navijački posao ima dva lica. Brutalne tučnjave obilježile susrete poljskih i ruskih huligana. Golema materijalna šteta i znatne količine prolivene krvi natjerali su čak i čelnike ovih dvaju velikih država da se uključe u smirivanje sukoba.

S druge strane, najlošijoj momčadi ovogodišnjeg Eura Irskoj obraz su osvjetlali njeni vjerni pratitelji. Simpatični otočani su sa suzama u očima pratili teške poraze svoje rerezentacije, ali ni trenutka nisu prestajali s pjesmom demonstriravši navijanje kakvo bi trebalo biti.