Pretraga

Evo kako se riješiti lošeg zadaha

A- A+

Neugodan zadah jedna je od stvari kojih se teško riješiti, a jako utječu na samopouzdanje ljudi. Evo kako se riješiti ovog gadnog pratitelja na jednostavan način.

Većina ljudi ponekad ima problema sa zadahom, a istraživanja iz Velike Britanije pokazuju da stalnu borbu s ovim problemom vodi svaka četvrta osoba. Osim nedostatne oralne higijene i kvarova zubi uzroci zadaha leže na drugim mjestima te može sugerirati infekciju dišnog sustava, upale sinusa, bronhitis, problem s probavom ili pak bolest jetre. 

Slina snižava kiselost

Naravno, u većini slučajeva riječ je o pogreškama vezanim za pranje zubiju i ostale sitnice na koje možete utjecati te ćemo vam mi ovom prilikom predstaviti nekoliko trikova koji vam mogu pomoći.

Izdvojeni članak

Do bijelih zubiju lako je doći na potpuno prirodne načine

Prvo bitno je istaknuti važnost sline. Naime, djelovanje bakterija koje razgrađuju hranu neprimjetno je za naše noseve sve dok u ustima ima dovoljno sline. Osim što vlaži cijela usta održava i kiselost u njima što znači da se alarm pali kad se usta osuše.

Tome se, ukoliko nije posljedica neke teže bolesti, može relativno lako stati na kraj. Usta se suše kada u tijelo ne unosite dovoljno tekućine. Drugim riječima, pijte dovoljno vode, nakon obroka koristite žvake koje potiču lučenje sline te smanjite konzumaciju alkohola i kave koje dehidracijski djeluju na tijelo.

Kvalitetna oralna higijena

Osim toga vrlo je bitno da zube perete najmanje dva puta dnevno te da četkajući ih pravilno očistite i jezik na kojem se skuplja ogroman broj bakterija. Kako biste oralnu higijenu zbilja doveli na pravu razinu nije loše koristiti i zubni konac, vodicu za ispiranje, a pasta s fluorom je ‘must have’.

Također, dobro bi bilo izbjegavati i tešku, jako začinjenu hranu te redovito posjećivati stomatologa.

Ukoliko se ni na ovaj način ne uspijete riješiti zadaha iz usta obratite se liječniku opće medicine jer možda upravo to sugerira da imate ozbiljnije zdravstvene probleme.