Pretraga

[Fotogalerija] Počeo je Interliber, evo kako sajam izgleda pod epidemiološkim mjerama

A- A+

Na Zagrebačkom velesajmu danas je počeo 43. međunarodni sajam knjiga, Interliber. Nakon godinu dana pauze zbog pandemije, sajam je ove godine uživo uz obvezne COVID potvrde i nošenje maske unutar paviljona. Posjetitelja je prvog od šest dana Interlibera bilo podosta, što pokazuju i redovi koji su se stvorili na punktu za testiranje.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Glavna atrakcija za sve knjigoljupce od danas pa do kraja tjedna je Zagrebački velesajam. Ondje se, nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa, održava 43. međunarodni sajam knjigaInterliber. Iako pod strogim mjerama, uz obvezne COVID potvrde i nošenje maski, zainteresiranost je od prvog dana bila velika, što pokazuju veliki redovi ispred punktova za testiranje.

Pod sloganom ‘Najsigurnije mjesto za shopping u gradu’ čitatelji će moći kupiti nove i starije naslove po sajamskim cijenama s popustima i do 70 posto. Za maturante su priručnici za maturu iz svih predmeta također na popustu od 20 do 60 posto, kao i lektire za osnovne i srednje škole.

Do kraja ovog tjedna, do 14. studenog, na sajmu će sudjelovati 230 izlagača iz 14 zemalja. Svečanom otvorenju prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te potpredsjednik Vlade Boris Milošević.