Pretraga

Učenici sedmih razreda sklopili robota i razvili aplikaciju za njegovo upravljanje!

A- A+

Učenici sedmog razreda osnovne škole razvili su aplikaciju za upravljanje hexapod robotom, kojeg su sami sastavili u sklopu projekta Škola budućnosti.

Foto: OŠ Novo Čiče

Učenici sedmih razreda sklopili robota i razvili aplikaciju za njegovo upravljanje u nepuna dva mjeseca! Molim? Da, to sam i ja mislio kad sam čuo.

Sastavili smo robota, testirali ga i razvili aplikaciju u nepuna dva mjeseca. Proces je bio dug, pun izazova, ali također zanimljiv i uzbudljiv, a išao je ovako…

Prvo nas je profesorica upoznala sa zadatkom koji je bio pred nama. Proučavali smo i gledali aplikacije na Stemiju i zatim krenuli u akciju. Počeli smo sastavljati robota. Bili smo vrlo zbunjeni i radoznali pa nam i nije najbolje išlo, ali kad smo uhvatili ritam sve je bilo brzo gotovo. Naravno, tu je bilo i komplikacija – motor nije radio, krivo smo zašarafili vijak, zapetljale su se žice i bile krivo spojene… Nastajali su izazovi kada se netko razbolio pa nije mogao sudjelovati u sklapanju.

Unatoč svim problemima i poteškoćama, uspjeli smo ga sastaviti. Osjećali smo se odlično kada smo ga napokon sklopili. Bili smo preponosni, a moram se pohvaliti da su nam se svi divili.

Robot može hodati, plesati i mijenjati boje. Također možemo podešavati nagib, visinu, način hoda…

Mislili smo da je sklapanje bilo najteže dok nismo došli do razvijanja aplikacije. Ovo je bio najteži proces. Samo ako smo u nekom detalju pogriješili morali bi sve ispočetka, tako da je trajalo dugo i bilo je puno komplikacija. Videa je trebalo pažljivo gledati i proučavati, tako da smo se morali fokusirati na to. Radilo se i do kasnih noćnih sati.

Nakon svih poteškoća napokon je i ona gotova. Opet smo preponosni i zadovoljni. Imamo pravo i biti jer ne čujete svaki dan da su učenici sedmih razreda sklopili robota i napravili aplikaciju. Naravno, ovo sve nije gotovo, imamo još nekoliko zadataka za izvršiti, a jedan je od njih da robot treba plesati u ritmu muzike.

Jedno predivno iskustvo i veselimo se svim budućim novim projektima.

Učenici Osnovne škole Novo Čiče


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.

Copy link
Powered by Social Snap