Pretraga

Hrvatska na vrhu Europe: Do finala padaju Španjolci, Nizozemci i Francuzi!

A- A+

Ovaj pretenciozni naslov nije plod mašte redakcije srednja.hr već rezultat simulacije koju je pred Euro 2012. pripremio jedan od najvećih sportskih portala u Europi, njemački Transfermarkt. Kako to obično biva u ovakvim kalkulacijama prvenstva osvajaju autsajderi, a ovog puta su transfermarktovci uz pomoć matematike na europski tron postavili upravo naše vatrene. Pogledajte kako je izgledao naš put do zlata.

transfermarkt.de

I onda je svizac zamotao čokoladu…

Ako je vjerovati matematici Irce ćemo tijesno poraziti, s Talijanima remizirati, a poseban će trijumf naša reprezentacija ostvariti protiv aktualnih europskih i svjetskih prvaka, Španjolaca koji će stradati u kockastoj oluji s čak 3:1. Uz naše će, po ovom izračunu, dalje proći i furija koja bi u druga dva ogleda trebala izvući četiri boda i drugo mjesto.

Naše u četvrtfinalu očekuju Benzema i društvo galskih pjetlova no sudeći po Transfermarktovoj računici, naši će ih pregaziti kao plitak potok, a slična sudbina čeka i Nizozemce u polufinalu.

U velikom finalu osim Bilić boysa će se naći još jedan dark horse prvenstva, Danska. Naši će i tu prepreku preskočiti s minimalnih 1:0 i okruniti se prvom titulom u povijesti.

Ipak ništa od toga?

Neuvjerljivosti ove kalkulacije dodatno pridonosi i učestalost ponavljanja nekolicine rezultata pa su sve utakmice nakon grupne faze završile 1:0, a u B grupi je bilo šest remija.

Ono što navlači osmjeh na lice je i činjenica da su transfermarktovci prognozirali Grcima čak šest pogodaka u tri utakmice, koliko Samaras i društvo valjda nisu dali u zadnje pet godine.

Iako je šansa za ovakav rasplet manja nego da Dino Drpić da smislen intervju, možemo se nadati. Kad su mogli Grci do kraja, zašto ne bi i mi?

transfermarkt.de

Vidi ti blesavih Njemaca! Ja iz zajeb..cije vičen da smo najbolji, a oni povirovali…nije mi Ćiro ni do kolina