Pretraga

Hrvatska predsjednica smatra da bi vojni rok mladima pružio danas neophodno obrazovanje

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je gostovala na Televiziji Student, koja iz podruma Fakulteta političkih znanosti emitira program za mlade. Cjeloviti intervju moći će se pogledati u petak na četvrtom programu HRT-a u 14 i 30, a na programu TVS-a prikazat će se u 20 sati. Kako bi najavili intervju s trenutno najpoznatijom studenticom FPZG-a, objavljen je kratki video u kojem predsjednica RH objašnjava zašto se zalaže za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka.

foto: screenshot| www.vimeo.com

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je raspravu o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka vratila u medijski prostor još u kampanji za predsjedničke izbore, a nakon par mjeseci pauze ova je tema iz nekog razloga sada ponovno vraćena na dnevni red.

Izdvojeni članak

Najmlađi pilot hrvatske vojske: Svi rizici vrijede užitka letenja

Stoga su i studenti novinarstva odlučili iskoristiti priliku i gostovanje hrvatske predsjednice u podrumu Televizije Student pa provjeriti njezino mišljenje o ovom aktualnom pitanju.

– Mislim da treba uvesti obvezni vojni rok, ali ne onako kako smo ga imali ranije s trajanjem od nekih šest mjeseci ili godinu dana, nego puno kraće, između jednog i tri mjeseca. To čak i ne bi bilo ni loše rješenje za one studente i učenike koji završe školu pa još ne mogu naći posao u tom nekom razdoblju. Čini mi se da bi to pružilo dodatno obrazovanje koje je neophodno i koje u konačnici možete iskoristiti u slučaju katastrofa, nepogoda, nesreća da možete pomoći ljudima, objasnila je predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske Kolinda Grabar-Kitarović kako bi se novci za poticanje zapošljavanja mogli prenamijeniti i za jačanje oružanih snaga Lijepe naše.

Istaknula je i kako ne bi htjela nikoga strašiti, ali da terorizam ne bira ciljeve pa jednostavno svi moramo biti spremni na situaciju u kojoj moramo znati kako spriječiti i pomoći u slučaju takvog događaja.

Cijelo objašnjenje za ovu inovativnu ideju pogledajte u videu Televizije Student, a pročitajte i naših 10 razloga zašto bi trebalo ponovno uvesti obavezni vojni rok.

Hrvatska predsjednica smatra da bi vojni rok mladima pružio danas neophodno obrazovanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap