Pretraga

Hrvatska predsjednica smatra da bi vojni rok mladima pružio danas neophodno obrazovanje

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je gostovala na Televiziji Student, koja iz podruma Fakulteta političkih znanosti emitira program za mlade. Cjeloviti intervju moći će se pogledati u petak na četvrtom programu HRT-a u 14 i 30, a na programu TVS-a prikazat će se u 20 sati. Kako bi najavili intervju s trenutno najpoznatijom studenticom FPZG-a, objavljen je kratki video u kojem predsjednica RH objašnjava zašto se zalaže za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka.

foto: screenshot| www.vimeo.com

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je raspravu o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka vratila u medijski prostor još u kampanji za predsjedničke izbore, a nakon par mjeseci pauze ova je tema iz nekog razloga sada ponovno vraćena na dnevni red.

Izdvojeni članak

Najmlađi pilot hrvatske vojske: Svi rizici vrijede užitka letenja

Stoga su i studenti novinarstva odlučili iskoristiti priliku i gostovanje hrvatske predsjednice u podrumu Televizije Student pa provjeriti njezino mišljenje o ovom aktualnom pitanju.

– Mislim da treba uvesti obvezni vojni rok, ali ne onako kako smo ga imali ranije s trajanjem od nekih šest mjeseci ili godinu dana, nego puno kraće, između jednog i tri mjeseca. To čak i ne bi bilo ni loše rješenje za one studente i učenike koji završe školu pa još ne mogu naći posao u tom nekom razdoblju. Čini mi se da bi to pružilo dodatno obrazovanje koje je neophodno i koje u konačnici možete iskoristiti u slučaju katastrofa, nepogoda, nesreća da možete pomoći ljudima, objasnila je predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske Kolinda Grabar-Kitarović kako bi se novci za poticanje zapošljavanja mogli prenamijeniti i za jačanje oružanih snaga Lijepe naše.

Istaknula je i kako ne bi htjela nikoga strašiti, ali da terorizam ne bira ciljeve pa jednostavno svi moramo biti spremni na situaciju u kojoj moramo znati kako spriječiti i pomoći u slučaju takvog događaja.

Cijelo objašnjenje za ovu inovativnu ideju pogledajte u videu Televizije Student, a pročitajte i naših 10 razloga zašto bi trebalo ponovno uvesti obavezni vojni rok.