Pretraga

Predsjednica nakon dva doktorata konačno maturirala u Hrvatskoj!

A- A+

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je primila diplomu počasne maturantice Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, čime je postala prva počasna maturantica ove škole. Grabar-Kitarović, koja je srednju školu završila u Sjedinjenim Američkim Državama, na ovaj je način, kao počasna maturantica, maturirala i u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović; screenshot

Predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović danas je, u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci, uručena diploma počasne maturantice te škole. Time je, nakon dugog niza godina, predsjednica postala i hrvatska maturantica.

Naime, Grabar-Kitarović je prva tri razreda srednje škole završila u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, a četvrti je pohađala u Los Alamosu u saveznoj američkoj državi New Mexico, gdje je i maturirala.

Izdvojeni članak

Evo kako je predsjednica ‘rasturila’ prva tri razreda u riječkoj gimnaziji

Inače, predsjednica je svakako najpoznatija studentica u Hrvata. Trenutačno pohađa doktorski studij na Fakultetu političkih znanosti, čijim će završetkom postati doktorica znanosti. Uz pohađanje doktorskog studija na FPZG-u, predsjednica je u rujnu primila počasni doktorat na Korvinovu sveučilištu u Budimpešti, a u listopadu joj je dodijeljen još jedan počasni doktorat – na Ruskom ekonomskom sveučilištu G. V. Plehanov. S današnjim priznanjem, predsjednica je tako u posljednja dva mjeseca maturirala i dvaput doktorirala.

Prva sušačka hrvatska gimnazija pohvalila se kako je predsjednica Grabar-Kitarović, odlukom Nastavničkog vijeća Gimnazije, postala prva počasna maturantica u povijesti škole.

Predsjednica nakon dva doktorata konačno maturirala u Hrvatskoj!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap