Pretraga

HZZO raspisao natječaj za 956 pripravnika medicinske struke

A- A+

Bez odrađivanja pripravničkog staža diplomanti medicine ne mogu dobiti licencu za obavljanje liječničke profesije. Stoga je veliki problem nastao pred par tjedana kada je odlučeno da natječaj za pripravnike više ne raspisuje HZZO, već svaka zdravstvena ustanova za sebe, što je učinila nekolicina njih. Očito shvativši kako je to loš potez, koji bi mnoge diplomante medicine i srodnih zanimanja mogao potjerati u inozemstvo, HZZO je ipak odlučio samostalno raspisati natječaj za 956 pripravnika medicinske struke.

Kako stoji u natječaju HZZO-a, financirat će se staž doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije. Natječaj je raspisan za ukupno 956 slobodnih pripravničkih mjesta od čega 605 doktora medicine, 197 doktora dentalne medicine, 94 magistra farmacije i 60 magistara medicinske biokemije u 128 ugovornih zdravstvenih ustanova.

Izdvojeni članak

Tjeramo ih u inozemstvo: 300-tinjak diplomanata medicine trenutno ne može stažirati u Hrvatskoj

Kandidati mogu podnijeti zahtjev za financiranje pripravničkog staža samo kod jedne ugovorene zdravstvene ustanove, ali u zahtjevu mogu alternativno naznačiti i drugu ustanovu. Popis ugovorenih ustanova možete vidjeti ovdje.

Prednost u izboru kandidata imaju kandidati poviše navedenih zanimanja koji su ranije diplomirali, a u slučaju da su dva ili više kandidati diplomirali tijekom istog mjeseca u istoj godini prednost će imati kandidat s kraćim trajanjem studiranja. U slučaju istog trajanja studiranja, prednost ima kandidat s višim prosjekom ocjena tijekom studija.

Uz zahtjev za financiranje pripravničkog staža kandidat je obvezan priložiti (u fotokopiji): domovnicu, odnosno drugu odgovarajuću ispravu o prebivalištu, odnosno boravištu u Republici Hrvatskoj, diplomu odnosno potvrdu o stečenoj stručnoj spremi, potvrdu o dužini trajanja studiranja, prijepis položenih ispita tijekom studija s prijepisom ocjena i prosjek ocjena tijekom studija.

Zahtjev za financiranje pripravničkog staža podnosi se zaključno do 18. studenoga 2016. godine.
Puni natječaj HZZO-a dostupan je u dokumentu u nastavku.

Javni-natjecaj by srednja.hr on Scribd