Pretraga

Idući tjedan počinje Interliber: Imamo pet razloga zašto ga ne smijete zaobići

A- A+

Međunarodni sajam knjiga, Interliber, održava se od 8. studenog do 13. studenog, a ove je godine njegovo 44. izdanje. U paviljonima Zagrebačkog velesajma okupit će se više od 250 izlagača. Osim sajma knjiga koji je idealna prilika za ugrabiti naslove po sniženim cijenama, program predviđa velik broj popratnih aktivnosti i sadržaja, a saželi smo ključne koje ne želite propustiti.

43. Interliber održan 2021. godine | Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Najveći književni sajam u Hrvatskoj, Interliber, počinje idući tjedan. Održava se od utorka, 8. studenog do nedjelje, 13. studenog u Zagrebačkom velesajmu. Omiljena manifestacija za ljubitelje knjiga i pisane riječi ove se godine održava 44. put i okupit će više od 250 izlagača iz 15 država svijeta. Posjetitelje očekuje bogat izbor naslova, od svjetskih bestsellera, novih izdanja stranih i domaćih autora, stručne literature, udžbenika, do slikovnica i stripova.

Sajam se svakog dana otvara već od 10 sati, a svečano otvorenje predviđeno je za utorak, 8. studeni u 10 sati. Uz sajam knjiga, program predviđa i brojne aktivnosti. Kroz kulturni i edukativni program Interlibera, posjetitelji će moći poslušati predstavljanja knjiga, upoznati autore, poslušati predavanja i sudjelovati na radionicama. Program je dostupan putem ove poveznice, a u nastavku donosimo sedam razloga zašto ovogodišnji Interliber nikako ne smijete propustiti.

Dolazi 250 izlagača iz 15 država svijeta

Interliber je najveća manifestacija koja okuplja najznačajnije domaće i inozemne nakladnike i knjižare. Ovogodišnji sajam će okupiti više od 250 izlagača iz cijelog svijeta. Dva paviljona Zagrebačkog velesajma ispunit će, uz izlagače iz Hrvatske i susjednih zemalja, i oni iz Austrije, Francuske, Irske, Italije, Nizozemske, Sjedinjenih Američkih Država, Švedske i Velike Britanije.

43. Interliber održan 2021. godine | Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Popularni naslovi prodavat će se po sajmišnim cijenama

Interliber je idealna prilika za obnoviti kućnu biblioteku i ugrabiti naslov kojeg priželjkujete po nešto povoljnijim cijenama nego inače. Sajam privlači tisuće posjetitelja dnevno, a nakladnici kupce žele privući sniženim cijenama. Nije neobično pronaći knjige snižene i do 90 % u odnosu na redovnu cijenu. Blagdani su iza ugla, stoga je ovo i savršena prilika za pronaći poklone za svoje bližnje.

Prilika za uštedjeti na stručnoj literaturi i udžbenicima

Stručna literatura, udžbenici za studij ili školu, veća izdanja poput enciklopedija i rječnika, vrijedna su izdanja kojima se možete iznova vraćati. Uz njih, na Interliberu se uvijek pronađu i priručnici za državnu maturu. U redovnoj prodaji, njihova cijena nije zanemariva, a sajam knjiga je, stoga, idealna prilika da ih ugrabite po sniženoj cijeni.

43. Interliber održan 2021. godine | Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Brojni autori će se predstaviti i potpisivati svoje knjige

Ljubitelji određenih autora, ali i svi oni koje zanima svijet knjige i pisanja, na Interliberu uvijek dođu na svoje. Ovaj sajam će i ove godine ugostiti brojne književnike koji će se predstaviti publici i pričati o svom stvaralaštvu.

Zoran Ferić, Vanja Spirin, Vanda Petranjek, Goran Tribuson, Vedrana Rudan, Pavao Pavličić, Velimir Grgić i Julijana Matanović samo su neki od njih. Osim toga, glazbenici Vojko V i Damir Urban će predstaviti svoje slikovnice, Željko Bebek će govoriti o svojoj autobiografiji, a knjižara V. B. Z. dovodi nogometaša Darija Srnu.

Predviđene korisne radionice i zabavne aktivnosti

Iako je sve što smo dosad naveli i više nego dovoljno da vam ispuni dan, Interliber nudi još zabavnih i korisnih aktivnosti u koje se možete uključiti. Tu su, primjerice, radionica graffita, kvizovi za osnovnoškolce i srednjoškolce ili čitaonica na kojoj će školske knjižničarke čitati svoje omiljene naslove. Nastavnicima će biti korisna predavanja o didaktici u nastavi iz Matematike i Hrvatskog, aktivnostima za održavanje i produbljivanje pažnje ili konvergentno i logično razmišljanje. Izdvojili smo samo djelić zanimljivog programa, a sve informacije potražite ovdje.


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Zagrebačkog velesajma