Pretraga

Incident u najvećem studentskom domu, oglasila se i policija: Ozlijeđen 20-godišnjak

A- A+

Nakon utakmice Dinamo – Hajduk na Maksimiru, policija je morala intervenirati u Studentskom domu Stjepan Radić. Iz policije kažu da je lakše ozlijeđen jedan 20-godišnjak u krugu doma, no da nije bilo upada u paviljone. Kako je kriminalističko istraživanje još u tijeku, zasada ne mogu reći da je incident povezan s navijačima kako se pisalo u studentskim grupama.

Iz PU zagrebačke priopćili su kako se za sinoćnji incident kod Studentskog doma Stjepan Radić ne može sa sigurnošću povezati s navijačima. Naime, u studentskim grupama pojavile su se fotografije na kojima se vidi desetak policajaca, a prema riječima studenata navodno su navijači Bad Blue Boysa upali u paviljone u namjeri da nasrnu na studente.

– Prema prijavi oštećenika koji se obratio policijskim službenicima, u krugu studentskog doma došlo je do fizičkog napada najvjerojatnije od strane dvije osobe na 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen. Do sada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s oštećenim zasada se događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. ‘navijačkim nasiljem’ odnosno s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom, priopćili su iz policije.

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Učenici revoltirani: Zbog utakmice Hajduk-Dinamo odgođena im je norijada!

Dodali su i kako nije točna informacija da su osobe ulazile u studentske objekte.

– Napominjemo da nasilnog ulaska većeg broja osoba u navedeni objekt nije bilo, pogotovo slijedom činjenica da su policijski službenici preventivno bili prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja, rekli su iz PU zagrebačke.

Dopuna teksta, 6.12. u 11:30

Iz Studentskog centra rekli su kako je tijekom vikenda Studentski centar u Zagrebu podigao mjere sigurnosti na višu razinu te angažirao dodatni broj zaštitara koji su ispričali što se događalo prije incidenta i upada na prostore doma.

– Sukladno izvještajima naših zaposlenika došlo je do naguravanja između nekolicine mladića u krugu studentskog doma sa dvojicom stanara spomenutog studentskog doma, a dolaskom djelatnika zaštitarske službe napadači su se razbježali. Nakon dolaska policijskih djelatnika koji su patrolirali oko studentskog naselja nije bilo novih incidenata, poručili su iz Centra.

Dodali su i kako su studenti u domovima sigurni.

– Izražavamo žaljenje što su studenti napadnuti te smo s njima u kontaktu kako bi im pružili potrebnu podršku. Studentski domovi Studentskog centra u Zagrebu funkcioniraju uobičajenim tokom te poručujemo studentima, njihovim roditeljima i hrvatskoj javnosti da su stanari u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu sigurni, objasnili su iz Centra.