Pretraga

Inteligentniji od Gatesa, a nemaju ni vozačku dozvolu

A- A+

Albert Einstein se smatra jednim od najvećih umova u povijesti, a njegov koeficijent inteligencije je iznosio 160. Ovo petero djece ga premašuju u inteligenciji, a nemaju dovoljno godna ni za vozačku dozvolu.

Dok prosječni IQ iznosi 100, za Alberta Einsteina, Stephana Hawkinga i Billa Gatesa ta brojka je bila 160. Na svijetu od ukupnog broja stanovništva samo jedan posto ljudi ima koeficijent inteligencije veći od navedene trojke.

U nastavku pogledajte petero djece koja ulaze u tih jedan posto, a nemaju dovoljno godina ni da bi dobili vozačku dozvolu.

Jacob Barnett, 12 godina – IQ 170

U dobi od dvije godine Jacobu je bio dijagnosticiran blagi poremećaj ponašanja, ali su kasnije ustanovili kako jednostavno funkcionira na višem nivou od ostalih.

S 12 godina već je pohađao sate napredne matematike i astrofizike. Živi u Indijani, a želja mu je postati profesor i napisati knjigu iz napredne matematike koja bi bila laka za razumjevanje.

www.ahaonline.cz

Pranav Veera, 6 godina – IQ 176

Parnav je čudo od djeteta. Prilikom ispunjavanja testa mogao je nabrojati sve američke predsjednike i izrecitirati abecedu unatrag.

Dječak ima fotografsko pamćenje i zna točno svaki dan po datumu kad se što dogodilo unatrag 12 godina. Jednog dana želi postati astronaut.

Victoria Cowie, 11 godina – IQ 162

Victorijina mama tvrdi kako djevojčica uopće nije sklona učenju. Voli igrati nogomet te ići na glazbenu i dramsku sekciju. Victoria bi htjela postati veterinarka kad odraste, a nakon polaganja testa i postignuta 162 boda, mnoge su joj prestižne srednje škole ponudile stipendije.

yelltale.blogspot.com

Fabiola Mann, 15 godina – IQ 162

Indijka Fabiola trenutno živi u Velikoj Britaniji te je nedavno zamolila roditelje da joj uplate MENSA-in test inteligencije. Njen IQ iznosi 162, a uživa u šahu, svira klavir i gitaru, pjeva te trenira karate i taekwondo.

www.bbc.co.uk

Olivia Manning, 12 godina – IQ 162 

Mlada Olivia je za samo 24 sata naučila svoju ulogu u predstavi ‘Macbeth’. Oduvijek je znala da ima sposobnost brzog pamćenja i učenja, ali nije pretpostavljala da ima tako visok IQ.