Pretraga

Istukla srednjoškolku zbog ‘žešće’ poruke preko Facebooka

A- A+

glas-slavonije.hr

Izdvojeni članak

Kad će nasilju doći kraj?

Petnaestogodišnja djevojka iz Luča napadnuta je na belomanastirskom kolodovoru nakon nastave. Naime, Lučanka je zadobila čvoruge na glavi, zadebljanje na vratu i razne modrice nakon što ju je starija učenica iz Kneževa istukla.

Napadnutu djevojku držao je stariji nepoznati muškarac dok ju je napadačica tukla. Ovaj fizički obračun kulminacija je svađe preko Facebooka i međusobnih razmirica dviju djevojaka, a odnosi se na optužbe o ogovaranju.

Izdvojeni članak

Svaki četvrti od vas proživljava teško fizičko nasilje

Ogovaranje, žestoke poruke preko Facebooka, pa napad

Učenica drugog razreda Druge srednje škole u Belom Manastiru prije nekoliko dana stajala je na autobusnom kolodvoru u tom gradu čekajući bus kako bi iz škole otišla kući u Luč. Prišla joj je starija učenica iz Kneževa i počela ju tući. S napadačicom je bio i muškarac u crnoj trenirci sa šiltericom na glavi, te držao djevojku dok ju je učenica iz Kneževa tukla.

– Otprilike znam o čemu je riječ. Još u vrijeme ljetnih praznika saznala sam da me kolegica iz sela ogovara, pa sam joj preko Facebooka poručila da to više ne čini, ispričala je napadnuta M.J. Glasu Slavonije, priznajući da je u svom “pismu” bila malo žešća.
Nakon što je djevojka kojoj je poruka upućena vidjela što joj je M. J. Napisala, pronašla ju je na kolodvoru i počela tući.

Napadnuta djevojka zaradila je čvoruge na glavi, zadebljanje na vratu i modrice u predjelu prepona. Te ozljede dijagnosticirane su joj nakon što je otišla na Traumatološki odjel osječke bolnice s majkom.

‘Poznam curu i nije čudno što je dobila batina’

Zbog ovog incidenta, M.J. je s majkom cijeli slučaj prijavila policiji, a policajci su posjetili i dom napadačice u Kneževu. Trenutno traže muškarca koji je držao M. J. dok ju je djevojka tukla.
Majka napadnute djevojke izjavila je kako je šokirana što svoje gotovo punoljetno dijete više ne može puštati samo. Tim više, jer su joj policajci savjetovali da kćer par dana prati u školu, kako se sličan napad ne bi dogodio.

Međutim na objavljeni članak u Glasu Slavonije su se pojavili Facebook komentari vršnjaka koji bacaju novo svjetlo na ovaj događaj.

– Poznam curu i nije čudno što je dobila batina, objavio je jedan mladić. S njim se složio drugi vršnjak koji je dodao da ‘bi ju i on još jednom za laganje jer mala ima jezičinu samo takvu, nije ni čudno što ju je ova istukla’.