Pretraga

Nova privođenja zbog premlaćivanja djece: Jedan uhićen zbog mogućnosti ponavljanja djela

A- A+

Policija je uhitila još jednu mušku osobu koja se dovodi u vezu sa subotnjim premlaćivanjem maloljetnika u Vukovaru. Muškarac koji je jučer uhićen osumnjičen je da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela. Policija je ispitala trojicu muškaraca koji su uhićeni, te je prema svemu sudeći došla do novih saznanja i novih imena uključenih u napad, a objavili su i za koja kaznena djela terete osumnjičene.

Foto: Pixabay

Nakon fizičkog napada na maloljetnike, koji se dogodio u subotu navečer u Vukovaru, policija je objavila kako je priveden 23-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen zbog fizičkog napada nad maloljetnicima u Vukovaru. Prije njega, uhićena su trojica muškaraca, u dobi od 24, 22 i 20 godina, za koje je utvrđena sumnja da su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi.

Policija uhitila četvoricu, a ispitala trojicu

Napadači su pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika. Policija je objavila kako su sva četvorica predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske te da su ispitali trojicu uhićenih.

– Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi, protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, stoji u priopćenju policije.

Izdvojeni članak
tučnjava, dva muškarca se tuku

Žrtva napada u Vukovaru: ‘Vikali su ‘vadite nož’ i prijetili mojem prijatelju da će ga baciti u rijeku’

Obitelji napadnutih najavile prosvjed u subotu

Kriminalističko istraživanje nastavljaju s ciljem utvrđivanja svih sudionika ovog događaja, kažu iz PU vukovarsko-srijemske. Jednom uhićenom muškarcu (23) određen je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Prema ranije objavljenim medijskim napisima, barem jedan od privedenih napadača bio je pritvoren u Grčkoj te navodno postoji vjerojatnost da je još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego su se obojica u prosincu vratili kućama. Obitelji napadnutih maloljetnika najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.