Pretraga

Policija nam je otkrila što će biti s majkom koja je napala pedagoginju u Belom Manastiru

A- A+

Policijska uprava osječko-baranjska otkrila nam je što će biti s majkom koja je pred sam kraj nastavne godine napala pedagoginju Osnovne škole Dr. Franjo Tuđman. Kako su nam rekli iz policije, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ‘roditelj počinio prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima javnog reda i mira’. O ovom će se slučaju dalje raspravljati na Općinskom sudu u Osijeku.

osoba sjedi za računalom za stolom i drži ruku u zraku da joj se ne vidi lice

Foto: Canva

‘Ona me je iz čista mira, bez prethodnog ikakvog vikanja, svađanja ili prijetnji, udarila torbom i prišla mi stolicom gdje sam sjedila, uhvatila između ramena i vrata i tresla o stolicu i prijetila uz sve to, ispričala nam je prošlog tjedna pedagoginja Osnovne škole Dr. Franjo Tuđman iz Belog Manastira, Adriana Traic Horvat. Nju je u njenom uredu, par tjedana prije završetka nastavne godine, napala majka učenika koji je imao problema zbog negativnih ocjena i izostanaka iz škole.

Policija: ‘Utvrđeno je da je roditelj počinio prekršaj’

Kada smo pričali s pedagoginjom Traic Horvat policija je provodila kriminalističko istraživanje koje je sada završeno. Kako su nam rekli iz Policijske uprave osječko-baranjske, majka učenika kriva je za napad na pedagoginju.

– Policijski službenici Policijske postaje Beli  Manastir su 6. lipnja u 16 sati i 41 minutu zaprimili dojavu djelatnice Osnovne škole Dr. Franjo Tuđman u Belom Manastiru, da je napadnuta od stane roditelja jednog od učenika. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je roditelj počinio prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, o čemu će Općinskom sudu u Osijeku, Stalna služba u Belom Manastiru biti proslijeđen Optužni prijedlog, otkrili su nam iz PU osječko-baranjske.

Izdvojeni članak
ulazna vrata od škole crno bijela fotografija

Majka učenika napala pedagoginju, udarila je torbom i tresla: Bila sam u predinfarktnom stanju

Majci učenika prijeti kazna do 4.000 eura ili do 30 dana zatvora

Uvidom u Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira članak 17. kaže da ‘tko omalovažava ili vrijeđa državne organe, odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 700 do 4.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana’. Podsjetimo, djelatnici u odgojno-obrazovnim ustanovama su prije pet godina dobili status službene osobe koji im je osigurao bolju kaznenopravnu zaštitu, što je istaknula i Traic Horvat.

– Želim naglasiti da sam ja službena osoba koja je vršila dužnost u opisu svoga posla gdje sam bila ometena od strane osobe koja me napala i time mi je onemogućeno daljnje obavljanje posla. To se sada tretira kao članak 315. Kaznenog zakona i moram to naglasiti zbog svih budućih kolega koji se možda jednog dana nađu u sličnoj situaciji jer se puno puta to previdi u našim strukama, poručila je tada pedagoginja OŠ Dr. Franjo Tuđman.