Pretraga

Iz Ministarstva branitelja očitovali se o tome kada misle objaviti rezultate natječaja za stipendije

A- A+

Natječaj Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za ovogodišnje stipendije raspisan je nešto ranije no prethodnih godina – 23. studenog. Posljednji dan za prijavu bio je 22. prosinac, a kako je od tada prošlo već mjesec i pol u Ministarstvo branitelja poslali smo upit kada planiraju objaviti rezultate.

Foto: Srednja.hr

Mjesečna stipendija braniteljskog Fonda za srednjoškolce iznosi 200, a za studente 500 kuna. Korištenje stipendije odobrava se u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj, odnosno akademskoj godini 2017./2018. Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od 6.000 kuna, stoji to u natječaju kojega je Ministarstvo branitelja raspisalo još u studenom prošle godine.

Izdvojeni članak
novac kuna

Objavljen natječaj za dodjelu ‘braniteljskih’ stipendija učenicima i studentima za ovu godinu

Kako je zimski semestar već gotovo završio, a drugo polugodište za srednjoškolce već davno započelo, pitali smo Ministarstvo branitelja kada planiraju objaviti rezultate natječaja i koliko je prijava na natječaj uopće pristiglo.

– U natječajnom razdoblju pristiglo je oko 4.300 prijava (kako neki pošiljatelji dostavljaju više prijava u jednoj kuverti, konačan broj možemo znati tek po završetku obrade svih prijava). Obrada prijava još uvijek je u tijeku i rezultati će biti poznati vjerojatno krajem veljače ili početkom ožujka, kažu nam iz Ministarstva branitelja.

Podsjećamo, prošle su godine rezultati natječaja za ovu stipendiju bili objavljeni tek sredinom svibnja. Tada je na ukupno pristiglo 6.074 prijava, a odobreno je 4.834 stipendija kandidatima čije su prijave zadovoljile formalne uvjete natječaja.