Pretraga

Javila se majka kadetkinje koju su izbacili iz Policijske akademije jer je plesala srpsko kolo

A- A+

Majka kadetkinje koja je nedavno izbačena iz Policijske akademije jer je plesala užičko kolo, tradicionalni srpski narodni ples, u medijima je objasnila kako su ona i kći pokrenule žalbeni postupak.

marina kaselj

Marina Kaselj, majka kadetkinje koja je izbačena iz Policijske akademije jer je plesala srpsko kolo
Foto: Screenshot RTL Direkt

Nedavno smo izvijestili o mladoj kadetkinji koja je, zbog toga što je u uniformi tijekom slavlja plesala užičko kolo pa to objavila na društvenim mrežama, izbačena iz škole, javila se njena majka Marina Kaselj. Gostovala je u RTL Direktu kod Zorana Šprajca. Napomenimo za one koji ne znaju, užičko kolo je tradicionalni srpski narodni ples.

‘Ne mogu ni zamisliti kako se moje dijete osjećalo’

– Kada se desio taj nesretni slučaj, malo je rečeno da smo obje bile šokirane. Zapravo, ja ne mogu ni zamisliti kako se moje dijete u tom trenutku osjećalo. Jer ja do nekih pola noći u petak, nisam imala pojma što se dogodilo. Ali pošto mi se nije javljala na telefon, a ja radim u Austriji, zvala sam je i u suzama mi je ispričala cijeli slijedi događaja i tada sam odlučila stati uz svoje dijete, kazala je za RTL Direkt gospođa Kaselj, majka izbačene kadetkinje.

Pita se dalje kako je moguće da su uvjetima globalne pandemije koronavirusa moglo u prostorima Policijske akademije uopće organizirati takvo slavlje. Ističe i da je kazna koju je njena kćer dobila, odnosno izbacivanje iz škole, prerigorozna i preteška.

Izdvojeni članak
policijska akademija

Drama u policijskoj akademiji: Objavila video gdje pleše užičko kolo pa je izbacili iz škole

‘Vrši se velika hajka’

– S tim se pomiriti neću, dok se ne sazna prava istina i dok se ne zadovolji pravda. Pokrenula sam i peticiju, javnost je podijeljena i želim da se ta nepravda ispravi. Vrši se velika hajka, imamo problema i ja ne želim da moje dijete bude obilježeno kao netko tko nije dostojan te uniforme i kao netko tko je namjerno napravio te stvari, zaključila je.

Izbačena kadetkinja i njena majka pokrenule su žalbeni postupak. Da je kazna prestroga smatraju i sindikati, no i dalje reprezentativni sindikalisti kažu da je plesanje užičkog kola, podsjetimo srpskog narodnog plesa, neprimjereno za mlade policijske kadete. Kako kaže Dubravko Jagić, predsjednik jednog od sindikata, užičko kolo se ne može uopće uspoređivati s, primjerice, linđom, jer je linđo “hrvatsko kolo”.