Pretraga

Država traži 350 policajaca, kreću upisi na akademiju: Evo koje uvjete trebate zadovoljiti

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 350 polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./24. Kandidati, međo ostalim, ne smiju imati navršenih 28 godina na dan 25. rujna ove godine, a moraju imati završenu trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu. Prijave započinju već ovog ponedjeljka, a trajat će do 15. kolovoza.

Policijska akademija 'Prvi hrvatski redarstvenik'

Policijska akademija ‘Prvi hrvatski redarstvenik’ | foto: Ministarstvo unutarnjih poslova

Ministarstvo unutarnjih poslova otvorilo je natječaj za upis 350 polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. Rok za podnošenje prijava je od 17. travnja do 15. kolovoza, s time da će sam program krenuti najranije 25. rujna 2023.

Koji su uvjeti?

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
  • nemaju navršenih 28 godina na dan 25. rujna 2023.,
  • imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  • ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  • osobno su dostojni za obavljanje policijske službe,
  • nisu članovi političke stranke.

Psihička sposobnost (psihologijsko testiranje) i tjelesna zdravstvena sposobnost posebno se testiraju u Policijskoj akademiji i u onim policijskim upravama u kojima se prijavi veći broj kandidata, a tjelesnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje Zdravstvena komisija Doma zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova. Kako stoji u natječaju, dostojnost za obavljanje policijske službe provjerava nadležna policijska postaja.

Kandidati koji se prijavljuju na natječaj dužni su priložiti:

  • popunjen obrazac prijave na natječaj, koji se može naći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova ili u policijskim postajama,
  • presliku svjedodžbi svih razreda srednje škole,
  • preslika svjedodžbe završnog ispita ili mature ili presliku svjedodžbe o državnoj maturi ili presliku svjedodžbe o završnom radu,
  • dokaz prava prednosti pod jednakim uvjetima pri upisu (preslika rješenja odnosno potvrde o priznatom statusu na koji se kandidat/kandidatkinja u prijavi poziva; pripadnici nacionalnih manjina nisu u obvezi dostavljati dokaz o nacionalnoj pripadnosti).
Izdvojeni članak
učionica razred

Srednja škola dobila opremu koju je policija oduzela od dilera: ‘Mogu se legalno koristiti’

Nakon završetka primaju se u radni odnos

U tekstu natječaja piše da će se odabir kandidata za upis u program vršiti sukladno potrebama Ministarstva na temelju ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti (psihologijsko testiranje) i tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i tjelesne zdravstvene sposobnosti.

– Kandidati koji uspješno završe Program primat će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe uz obvezni vježbenički staž u trajanju od šest mjeseci. Vježbenici/vježbenice koji zadovolje na vježbeničkom stažu dužni su najkasnije u roku od šest mjeseci od isteka vježbeničkog staža položiti državni stručni ispit i provesti najmanje pet  godina na radu u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu:

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
Uprava za ljudske potencijale
Zagreb, Ulica grada Vukovara 33,
s naznakom ‘za natječaj’.

Detalje natječaja možete doznati na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap