Pretraga

Jesu li trenirke primjerene za školu? ‘Veći su problem majice do pupka i tajice gdje se vide tange’

A- A+

Slučaj iz za sada nepoznate srednje škole iz Hrvatske gdje su učenici navodno bili pozvani kod pedagoga jer su na nastavu došli u trenirkama izazvao je lavinu komentara. Komentirali su svi, oni koji su nekada išli u školu, oni čija djeca sada idu u školu, ali i sami učenici koji su nam otkrili što oni misle o nošenju trenirke u školu. Stoga je ovotjedna anketa na našem portalu bila upravo o tome te je prikupila skoro 3.000 odgovora.

uečnica s leđa s školskom torbom i u trenirci

Foto: srednja.hr

Nakon što je jedna majka u Facebook grupi ‘Mame Splitsko-dalmatinske županije’ napisala kako je njezino dijete s još nekoliko učenika završilo kod pedagoga na razgovoru jer su u školu došli u trenirkama, nastala je prava rasprava u javnosti. Neki smatraju kako učenici nisu napravili ništa pogrešno, dok se drugi s njima ne slažu.

‘Zar bi trebala dolaziti u odijelima?’

Ipak, naša ovotjedna anketa koja se bavila upravo ovim pitanjem i koja je prikupila skoro 3.000 odgovora, pokazala kako se 89,02 posto osoba slaže da je sasvim primjereno da učenici dolaze u školu u trenirci te ne vide problem u tome sve dok je učenik uredan.

Onih koji se ne slažu da učenici na nastavu dolaze u trenirci je 9.53 posto, odnosno 276 prema našoj anketi. Tek 1,45 posto, odnosno 42 osobe ne interesira ova tema ili o njoj nemaju nikakav stav.

– Fakat žalosno na kaj se svodi sustav. To su djeca, nisu još poslovni ljudi. Neka budu djeca, ne otimajte im djetinjstvo. Ako je sve čisto i uredno ne vidim problem. Zar bi trebala dolaziti u odijelima?, bio je jedan od komentara naših čitatelja.

Foto: srednja.hr

I prije su u školu znali dolaziti u trenirkama i nisu zbog toga nikada imali problema

Neki su se prisjetili svojih školskih dana kada su i oni u školu znali dolaziti u trenirci i da nikada zbog toga nije bilo problema te smatraju kako je puno veći problem što neki dolaze u sasvim drugačijim odjevnim predmetima.

– Veći su problem kratke majice do pupka, prozirne tajice gdje se vide tange, razderane hlače, nalijepljeni umjetni nokti na djevojčicama 5. i 6. razreda, lice našminkano za modne piste, topići do jedva ispod grudnjaka kao i odjeća koja zaudara po znoju, poručili su naši čitatelji.

Izdvojeni članak
trenirka

Učenici došli na nastavu u trenirkama pa zbog toga završili kod pedagoga: ‘Nisu primjerene za školu’

Neki su istaknuli kako nečiji roditelji možda jedino trenirke mogu priuštiti

Drugi su pak istaknuli kako je učenicima jednostavnije u školu doći u trenirci ako taj dan imaju Tjelesni, ali i kako neke škole nemaju primjeren prostor za presvlačenje, odnosno svlačionicu gdje bi se učenici presvlačili.

– Najjeftinija i najudobnija odjeća, kao roditelju možda čak i jedina mogućnost oblačenja djeteta koji nekad preraste i tri broja, trenirke su spas, komentirala je naša čitateljica.

@srednja_hr Što vi mislite o zabrani trenirki u školi? Pročitajte više o bizarnom slučaju iz jedne Hrvatske škole na linku u opisu profila 👆 #justsrednjathings #srednjahr #dresscode #fashion #moda #škola ♬ original sound – srednja_hr

‘Danas se cure urede za izlazak, a imaju na sebi trenirku’

Puno se spominjalo i uvođenje uniforma u škole koje bi onda izbacilo ovakve, nazovimo ih, ‘probleme’ što se tiče dress koda za školu, a i onda bi, smatraju naši čitatelji, svi učenici bili jednaki.

– Trenirka ili tuta je danas postala puno više od sportske opreme kakva je nekad bila. Danas se cure urede za izlazak, a imaju na sebi trenirku. U tom smislu ne razumijem koja je razlika između traperica i trenirke, dok god djeca pristojno izgledaju. Preporučujem našim odgojnom obrazovnim ustanovama da se bave bitnijim pitanjima, a njih je i previše, stoji u komentarima na našem Facebooku.

Izdvojeni članak
učenici i učenice u trenirkama u školi

Učenici o trenirkama u školi: ‘Banalno je to zabranjivati. Kome se ne sviđa, neka ne gleda’

‘Gdje bi nam bio kraj da je to jedini problem u školstvu’

Ipak, bilo je i onih koji misle da bi se neke trenirke trebale nositi samo doma, a ne u školu.

– Ovisi o kakvoj se trenirci radi. Ima onih koje su sasvim okej, za van pa i za školu, i onih tipično sportskih koje mi se ne čine osobito prikladne, a najgore su mi one koje se ne razlikuju od pidžama bojom i izgledom. Bolje bi bilo, dakle, izbjeći trenirke, ali s obzirom na sve i svašta što se danas nosi, trenirke i nisu tako strašne, napisala je čitateljica.

No, na kraju su se našli i oni kojima je cijela ova situacija banalna, kao što su nam rekli i učenici koje smo sreli ispred zagrebačkih škola.

– Umjesto da se bavimo pravim problemima, mi se zamaramo trenirkama. Gdje bi nam bio kraj da je to jedini problem u školstvu, poručio je čitatelj.