Pretraga

U još jednom gradu ukida se obveza nošenja maski na nastavi, ali ne za sve učenike

A- A+

Obvezu nošenja maski u učionicama za sada su ukinule Istarska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija. Istu odluku donio je Grad Varaždin, ali samo za učenike od 5. do 8 razreda osnovnih škola.

Foto: Alin Luna, Unsplash

U Hrvatskoj je ovog ponedjeljka 70 novozaraženih koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva 2.002. Među njima je 297 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Izdvojeni članak

Iako je njihova županija ukinula maske u učionicama, škola ih vraća: Nastavnici i razred završili u samoizolaciji

Kako je u Varaždinu situacija povoljna, Grad je donio odluku prema kojoj učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i njihovi učitelji više nisu obvezni nositi maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave. Odluka Grada Varaždina se, dakle, ne odnosi na srednjoškolce, a sve ostale mjere koje je propisalo Ministarstvo obrazovanja i dalje se moraju primjenjivati, stoji u odluci Grada Varaždina.

Odluka o ukidanju obveze nošenja maski za varaždinske osnovce primjenjuje se od utorka, 22. rujna, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije ona će se žurno revidirati.

Podsjetimo, obvezu nošenja maski u učionicama za sada su ukinule Istarska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija.

Ipak, iz Međimurske županije u nedjelju su javili kako zbog mjera predostrožnosti pojedine ovog ponedjeljka ponovno uvode obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave.

– Takvu odluku donijela je Ekonomska i trgovačka škola i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec. Budući da su na svadbi na kojoj je zabilježen veći broj novopozitivnih bili učenici iz Goričana, mjera samoizolacije određena za nekolicinu nastavnika i dva razreda OŠ Goričan kao i obveza nošenja zaštitnih maski za učenike, nastavnike i djelatnike škole, priopćeno je jučer iz Međimurske županije.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [61.92 KB]