Pretraga

U još jednom gradu ukida se obveza nošenja maski na nastavi, ali ne za sve učenike

Obvezu nošenja maski u učionicama za sada su ukinule Istarska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija. Istu odluku donio je Grad Varaždin, ali samo za učenike od 5. do 8 razreda osnovnih škola.

Foto: Alin Luna, Unsplash

U Hrvatskoj je ovog ponedjeljka 70 novozaraženih koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva 2.002. Među njima je 297 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Kako je u Varaždinu situacija povoljna, Grad je donio odluku prema kojoj učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i njihovi učitelji više nisu obvezni nositi maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave. Odluka Grada Varaždina se, dakle, ne odnosi na srednjoškolce, a sve ostale mjere koje je propisalo Ministarstvo obrazovanja i dalje se moraju primjenjivati, stoji u odluci Grada Varaždina.

Odluka o ukidanju obveze nošenja maski za varaždinske osnovce primjenjuje se od utorka, 22. rujna, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije ona će se žurno revidirati.

Podsjetimo, obvezu nošenja maski u učionicama za sada su ukinule Istarska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija.

Ipak, iz Međimurske županije u nedjelju su javili kako zbog mjera predostrožnosti pojedine ovog ponedjeljka ponovno uvode obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave.

– Takvu odluku donijela je Ekonomska i trgovačka škola i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec. Budući da su na svadbi na kojoj je zabilježen veći broj novopozitivnih bili učenici iz Goričana, mjera samoizolacije određena za nekolicinu nastavnika i dva razreda OŠ Goričan kao i obveza nošenja zaštitnih maski za učenike, nastavnike i djelatnike škole, priopćeno je jučer iz Međimurske županije.

U još jednom gradu ukida se obveza nošenja maski na nastavi, ali ne za sve učenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap