Pretraga

Iako je njihova županija ukinula maske u učionicama, škola ih vraća: Nastavnici i razred završili u samoizolaciji

A- A+

Međimurska županija jedna je od četiri županije koje su ukinule obvezu nošenja maski u učionicama. No, Gimnazija Josipa Slavenskog u Čakovcu donijela je odluku prema kojoj su one od ponedjeljka ponovno obvezne.

Foto: Pixabay; Alexandra Koch

– Slijedom okolnosti u kojima jedan naš razred i pojedini nastavnici naše škole moraju u samoizolaciju, dio nastave odvijat će se na daljinu, u stvarnom vremenu, prema važećem rasporedu sati. Predmetni nastavnici koji će održavati nastavu na daljinu bit će u kontaktu s učenicima preko Teamsa, poručili su iz Gimnazije J. Slavenskog u Čakovcu.

Iako broj novozaraženih u toj županiji nije velik, u zadnjih 48 sati tek je pet pozitivnih nalaza, Gimnazija J. Slavenskog vraća obvezu nošenja maski u učionicama.

– Od ponedjeljka su ponovno obvezne zaštitne maske za sve učenike i nastavnike u svim prostorima škole te vas ujedno podsjećamo na obvezu pridržavanja donesenih epidemioloških mjera i uputa (držanje razmaka, dezinfekcija ruku, nošenje zaštitne maske). Budimo odgovorni prema sebi i drugima, sve će biti dobro, poručili su iz škole.

Podsjetimo, obvezu nošenja maski u učionicama, uz Međimursku, prošloga su tjedna ukinule Istarska, Koprivničko-križevačka i Karlovačka županija, a odluke su još uvijek na snazi.

Iako je njihova županija ukinula maske u učionicama, škola ih vraća: Nastavnici i razred završili u samoizolaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap