Pretraga

Još jedna zagrebačka gimnazija od danas prelazi na online nastavu

A- A+

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u posljednja 24 sata zabilježena su 1.563 nova slučaja zaraze koronavirusom i broj trenutno aktivnih slučajeva je 7.380, dok je na bolničkom liječenju 661 pacijent. Prema podacima zagrebačkog stožera u glavnom je gradu 705 novih slučajeva. Zbog epidemiološke situacije još jedna gimnazija, VII. gimnazija Zagreb, prelazi na neko vrijeme na online nastavu.

Foto: Denis Gaščić | srednja.hr

– Poštovani roditelji i dragi učenici, temeljem naputka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a slijedom izrečenih mjera izolacije i samoizolacije dijelu učenika i nastavnika, Gradski ured za obrazovanje dao je suglasnost za organizaciju odgojno-obrazovnog rada u našoj školi prema Modelu C – nastava na daljinu u periodu od 22. listopada do 4. studenoga 2020. godine, priopćeno je iz VII. gimnazije Zagreb. 

Dodaju, nastava će se održavati na daljinu prema redovitom rasporedu u realnom vremenu.

– Organizacija odgojno-obrazovnog rada po Modelu C je da učenici prate nastavu na daljinu koja podrazumijeva dvosmjernu komunikaciju na daljinu na relaciji učenik – nastavnik, kao i samostalni rad učenika od kuće. Ostanimo odgovorni i čuvajmo zdravlje, stoji u obavijesti VII. gimnazije koju potpisuje ravnateljica Ivka Nevistić.

Izdvojeni članak
ministar radovan fuchs u televizijskom studiju

Ministar objasnio zašto online nastava za sve nije dobra ideja: Izazvala bi gomilu problema

I dok je u srijedu na online nastavu prešla još jedna velika škola, Prva gimnazija Varaždin, ministar Radovan Fuchs jučer je kazao kako ne postoji plan da sve škole pređu na online nastavu.

– Danas smo razgovarali i zaključili da to nije opcija. Mi imamo specifične epidemiološke situacije, poput dvije gimnazije koje su u istom prostoru, jedna ide ujutro, druga popodne, zbog potresa naravno. U jednoj, točnije u MIOC-u prešli su na online nastavu zbog pozitivnih učenika i nastavnika, dok u popodnevnoj smjeni je Gornjogradska gimnazija bez ijednog pozitivnog slučaja, pojasnio je Fuchs.