Pretraga

Još jedna županija donijela novu preporuku za škole, većina je tražila online nastavu

A- A+

Brodsko-posavska županija, koja je osnivač 23 škole, uputila je dopis školama i zatražila očitovanje o tomu smatraju li da bi učenici nastavu trebali pohađati online. Čak 20 škola iskazalo je potrebu za prelaskom na online nastavu, pa je županija danas donijela preporuku prema kojoj škole mogu prijeći na model C.

Foto: srednja.hr

Brodsko-posavska županija (BPŽ) danas je donijela preporuku prema kojoj je školama, u kojima za to postoji potreba, dozvoljeno prijeći na online nastavu. Razlog je veliki broj zaraženih i učenika u samoizolaciji.

– Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije uputio je Preporuku o  organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije od 21. siječnja 2022. do 4. veljače 2022. godine. Nastavno na epidemiološku situaciju uzrokovanu bolešću COVID-19, a temeljem postojećeg stanja u školskim ustanovama, sve osnovne  i srednje škole na području Brodsko-posavske županije, a koje nisu u mogućnosti organizirati nastavu po Modelu A (nastava u školi) u  razdoblju od 21. siječnja 2022. do 4. veljače 2022. godine mogu  organizirati nastavu po Modelu C (nastava na daljinu ili online nastava).  U slučaju promjene epidemiološke situacije, a na prijedlog pojedine školske ustanove za promjenom modela rada, moći će se odlučiti drugačije, piše u preporuci koju potpisuje načelnik Stožera BPŽ Marko Šimić.

Kako je doznao portal SBplus.hr, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu od škola čiji je osnivač županija zatražio očitovanje o tomu smatraju li da bi učenici nastavu trebali pohađati online. Od ukupno 23 škole čiji je osnivač županija većina ima potrebu za prelaskom na novi model.

– Provedenom anketom od 19. siječnja 2022. godine, 20 škola kojima je BPŽ osnivač iskazalo je potrebu za online nastavom, rekla je za SBplus pročelnica Ureda Anica Vukašinović.

Podsjetimo, do sada je jedino Osječko-baranjska na razini županije donijela preporuku o prelasku na online nastavu, u ostalima se o tome odlučuje na razini škola.

Preporuku Stožera BPŽ možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stanicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [296.83 KB]