Pretraga

Kakav prizor u dvorištu škole: Učenici i nastavnici izradili repliku Vukovarskog vodotornja od tone čelika

A- A+

Budući da ovoga petka obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, nastave u školama nema. Zato je u većini počast žrtvama odana još jučer, uglavnom paljenjem svijeća na hodnicima škola. No, učenici Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod na svom su posebnom projektu za ovaj dan radili zadnjih šest tjedana. Rezultat: u dvorištu škole osvanula je replika Vukovarskog vodotornja od skoro četiri metra.

Replika Vukovarskog vodotornja u Industrijsko-obrtničkoj školi Slavonski Brod|foto: Facebook/IOŠ Slavonski Brod

U dvorištu Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod ovih je dana postavljena replika Vukovarskog vodotornja visoka gotovo četiri metra. Kako stoji na stranicama škole, izradili su je članovi učeničke zadruge ‘ZUIŠ’. Inače, navode iz škole, učenici u sklopu zadruge izrađuju male uporabne predmete, a sada su došli na ideju da naprave nešto veliko.

– U ovaj je projekt uloženo puno volje, truda i znanja učenika i nastavnika. Radovi su trajali šest tjedana, toranj je visok 3.920 mm, a za izgradnju je utrošena jedna tona čelika. Postavljeno je i osvjetljenje tornja. Na njemu su vrijedno radili bravari, zavarivači, elektroinstalateri, autolimari i autolakireri zajedno sa svojim stručnim učiteljima, poručili su iz škole.

Financije za ovaj projekt dobili su kroz donacijski natječaj HEP-a ‘Svjetlo na zajedničkom putu’.

– Vukovarski vodotoranj simbol je obrane, hrabrosti i zajedništva u Domovinskom ratu, a ova je replika simbol zajedništva učenika i nastavnika Industrijsko-obrtničke škole i ostat će kao podsjetnik svim građanima Slavonskog Broda na žrtvu Vukovara i svih žrtava Domovinskog rata, navode iz Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod.