Pretraga

Donosimo popis 20 najpopularnijih gimnazija i strukovnih škola na upisima u 2023.

A- A+

Proteklog ponedjeljka objavljene su konačne ljestvice upisa u srednje škole. Učenicima još preostaje dostaviti upisnicu školi u kojoj su ostvarili pravo upisa, kako bi se i službeno upisali u školu. Najviše prijava među gimnazijskim programima imao je program opće gimnazije VII. gimnazije u Zagrebu, a među strukovnima smjer ekonomist Prve ekonomske škole u Zagrebu.

učionica

Učionica | ilustracija: Unsplash

Točno u podne proteklog ponedjeljka oko 4o tisuća osmaša doznalo je u kojoj će srednjoj školi nastaviti svoje obrazovanje. Tada su objavljene konačne ljestvice poretka za upis u srednju školu. Od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o 20 gimnazijskih i 20 strukovnih programa s najviše prijava.

Gimnazije s najviše prijava

Kada je riječ o gimnazijskim programima, najviše prijava bilo je u programu opće gimnazije VII. gimnazije u Zagrebu. Taj je program prijavio 1.201 osmaš, dok je redovna kvota 156 mjesta. Isti je broj mjesta bio i u programu opće gimnazije II. gimnazije Zagreb, a taj je program prijavilo 1.112 kandidata. Na vrhu ljestvice ‘najpopularnijih’ gimnazijskih programa je još opća gimnazija X. gimnazije Ivan Supek u Zagrebu, s 923 prijave na 103. Listu ostalih gimnazijskih programa s najviše prijava možete vidjeti ispod, a riječ je o podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gimnazijski programi s najviše prijava

Gimnazijski programi s najviše prijava | izvor podataka: MZO

Strukovne s najviše prijava

Strukovni program s najviše prijava ove je godine ekonomist Prve ekonomske škole u Zagrebu. Ukupno ga je prijavila 1.181 osoba, a mjesta je bilo za njih 248. Isti program, ali u Drugoj ekonomskoj školi, drugi je na ovoj listi s 957 prijava. Ali je u tom programu redovna kvota 100 mjesta. Među strukovnim programima s najviše prijava je i hotelijersko-turistički tehničar Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, gdje je bila 891 prijava na 149 mjesta. Listu ostalih strukovnih programa s najviše prijava možete vidjeti ispod, a riječ je o podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Strukovni programi s najviše prijava

Strukovni programi s najviše prijava | izvor podataka: MZO

Učenici koji se nisu uspjeli upisati u jesenskom roku, mogu sudjelovati i u jesenskom roku upisa, ali u školama u kojima je ostalo mjesta. Okvirni  broj mjesta za jesenski rok bit će objavljen 14. srpnja, službena objava je 7. kolovoza, a početak prijava programa je 21. kolovoza. Više o datumima upisa u srednje možete čitati ovdje.

Pogledajte naš TikTok video na ovu temu najpopularnijih škola:

@srednja_hr Gotovi su upisi u srednje, doznali smo koje su gimnazije i strukovne imale najveći broj prijava! 💪 Opširniji popis pogledajte na linku u opisu profila. … #upisi #upisiusrednju #srednjahr #srednja #fyp #foryoupage ♬ All Around the World(La La La) – R3hab / A Touch of Class