Pretraga

Kupovanje ispita na osječkoj Ekonomiji: USKOK ispituje čak četrdesetak osoba

A- A+

Na Ekonomskom faultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u tijeku je kriminalističko istraživanje. Fakultet su jutros posjetili policija i USKOK, a čini se kako je istraga povezana s kupovinom i prodajom ispita. Policiji i USKOKU iskaze trenutno daje čak četrdesetak osoba.

Ekonomski fakultet  Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jutros su pročešljali policija i Uskok. Kriminalističko istraživanje provode PU osječko-baranjska i USKOK. Kako se neslužbeno doznaje, istraga koja je trajala navodno godinu dana, provodi se zbog prodavanja ispita na fakultetu, piše index.hr. Pod istragom se trenutno nalazi petero profesora i službenika Ekonomskog fakulteta.

Izdvojeni članak

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu se prodavali ispiti

Četrdesetak ljudi privedeno je, pod sumnjam da su zloporabili položaj i ovlasti, te poticali na isto. Studenti pak kažu da se upoznati s praksom kupovine ispita na ekonomiji, te da su se cijene kretale od tisuću eura za dvojku, pa naviše.

Komentar dekana nije moguće dobiti, jer je kako nam kažu u tajništvu fakulteta, na putu. Prodekani nisu kompetentni za davanje izjava na tu temu, također su kazali u tajništvu.

Ovo je prva akcija USKOKA na nekom fakultetu, nakon što su prošle godine policija i USKOK upali na Medicinski fakultet u Zagrebu radi kupovanja ispita. Više informacija bit će dostupno uskoro.