Pretraga

Lažne diplome pronađene kod još dvoje ‘nastavnika’: Poznato u kojim su školama predavali

A- A+

Sredinom siječnja ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, naložila je provjeru vjerodostojnosti diploma 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja. Do tog je poteza došlo nakon što je u samom Ministarstvu pronađena osoba s krivotvorenom ispravom. Ovih dana u Slavoniji su otkrivena dva nova lažnjaka, jedan ‘nastavnice’ u gimnaziji, a drugi je muškarac bio zaposlen u strukovnoj školi. Ukupno je tako ovom izvanrednom provjerom pronađeno osam lažnih diploma i jedna srednjoškolska svjedodžba.

Foto: srednja.hr

Policijska uprava brodsko-posavska u petak je priopćila kako su na njihovom području otkrivene čak dvije lažne diplome nastavnika.

Izdvojeni članak

Poznato u kojoj je školi radila lažna ‘učiteljica’: Izgubila studentska prava pa krivotvorila diplomu

– Policijski službenici, Policijske uprave brodsko-posavske utvrdili su provedenim kriminalističkim istraživanjem da su 45-godišnjakinja, zaposlena u školi u Novoj Gradiški i 54-godišnjak, zaposlen u školi u Slavonskom Brodu, kao obrazovni djelatnici po zasnivanju radnog odnosa priložili krivotvorene diplome fakulteta. Policijski službenici, Policijske uprave brodsko-posavske protiv počinitelja podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela ‘krivotvorenje isprave, priopćeno je iz PU brodsko-posavske.

Kako piše N1, neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni muškarac radio je u Industrijsko obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, a žena u Gimnaziji Nova Gradiška.

Muškarac za kojeg je utvrđeno da je krivotvorio diplomu u školi je radio od 2012. godine. ‘Nastavnica’ je pak gimnaziji priložila krivotvorenu diplomu iz 2000. godine.

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole, Luka Mladinović, za medije je otkrio kako je lažnjak pronađen jer je škola zatražila provjeru vjerodostojnosti diploma, kako je to naložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Školski odbor dao je suglasnost za otkaz djelatniku.

Izvanredni otkaz dobila je i razotkrivena prevarantica koja je radila u Gimnaziji Nova Gradiška. Kako kaže ravnateljica te škole, Ljiljana Ptačnik, djelatnici je to bilo već treće radno mjesto i razloga za sumnju u njenu diplomu nije bilo. Krivotvorena diploma otkrivena joj je krajem 2018., otprilike mjesec i pol nakon sklapanja ugovora o radu, piše N1.