Pretraga

Poznato u kojoj je školi radila lažna ‘učiteljica’: Izgubila studentska prava pa krivotvorila diplomu

A- A+

U provjeri vjerodostojnosti diploma zaposlenih u obrazovnom sustavu posljednji otkriveni lažnjak pronađen je kod ‘učiteljice’ jedne riječke škole. Studentska prava izgubila je 2012. godine, a na njenoj krivotvorenoj ispravi stajalo je kako je diplomirala još 2005.

foto: pixabay

Kako piše Novi list, posljednja krivotvorena diploma otkrivena je na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, a njena je vlasnica ‘učiteljica’ Osnovne škole Ivana Zajca. Predavala je u razrednoj nastavi.

Izdvojeni članak

Otkriveno u kojoj je gimnaziji povijest predavala ‘profa’ s lažnom diplomom

Dekanica Učiteljskog fakulteta, Lidija Vujičić, potvrdila je kako je riječ o diplomi iz 2005. godine, a uvidom u studentski dosje utvrdilo se da vlasnica diplome nikada nije diplomirala te je studentska prava izgubila 2012. godine. Istovremeno, kao datum diplomiranja na svojoj krivotvorini odabrala je godinu prije nego je uopće upisala fakultet.

Na fakultetu se u njenom dosjeu još uvijek nalazi i indeks, a fakultet je odmah po otkrivanju lažne diplome obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječki Rektorat, kao i Državno odvjetništvo.

Novi list piše da im je ravnateljica OŠ Ivana Zajca, Josipa Gračanin, na upit o krivotvorenoj diplomi prilično neljubazno poručila da nema službeni komentar. Iz Ministarstva su pak poručili da nisu ovlašteni davati više informacija te da je slučaj prijavljen nadležnim tijelima.