Pretraga

Mala djela mnogo znače: Razveselite nekoga ‘Kavom za kasnije’

A- A+

Neobična akcija koja je navodno počela u Napulju proširila se društvenim mrežama u svega nekoliko dana. ‘Kava za kasnije’ je kreativna humanitarna zamisao, a riječ je o ideji da prilikom ispijanja kave u kafiću kupite još jednu ‘kavu za poslije’. Oni koji nemaju novaca za kavu kasnije mogu doći i naručiti za sebe besplatnu kavu.

Humanitarne akcije namijenjene beskućnicima uglavnom idu u smjeru toplog obroka i mjesta za spavanje. Međutim i oni koji nemaju svoj dom zasigurno vole popiti dobru i ukusnu šalicu kave. Zbog toga je nedavno društvenim mrežama počela kružiti akcija ‘Kava za kasnije’ ili ‘Suspended Coffees’.

Izdvojeni članak

Ocjenjujemo kavu: projekt Coffee Fever

Faceboook stranica ‘Suspended Coffees’ zasada ima preko 20 tisuća lajkova, a počela se širiti po svim državama pa tako sada postoji ‘Suspended Coffees Ireland’ ili pak ‘Suspended Coffees South Pacific’ i tako dalje.
Korisnici su odlično prihvatili ovu ideju, a na stranici prvog ‘Suspended Coffee’ kafića stoji i cijela priča oko početka akcije, iako se autor ne spominje.

U nastavku vam donosimo prijevod njegove priče.

Ušli smo u kafić i naručili pića. Dok smo kretali prema našem stolu u kafić su ušla dvojica muškaraca i krenula prema šanku.

– Pet kava molim vas! Dvije odmah, ostale za kasnije, kazao je jedan od njih konobarici, platio svih pet kava te dvije kave za van ponio sa sobom.

Upitao sam svog prijatelja koja je ideja s ovim kavama za poslije.


– Pričekaj malo i sve ćeš shvatiti, rekao mi je prijatelj.

Kasnije su ušla trojica muškaraca i naručili sedam kava. Tri za njih i četiri kave za kasnije. Još uvijek mi nije bilo jasno koja je ideja sa tim kavama za poslije.

Nakon nekog vremena ušao je jedan čovjek za kojega bih po odjeći rekao da je skitnica. Upitao je konobaricu ima li koju kavu za kasnije.