Pretraga

Maloljetnik i 21-godišnjak iz Zagreba na internetu prevarili šestoro ljudi: Olakšali ih za 200.000 kn

A- A+

Tijekom veljače ove godine na području Zagreba maloljetnik i 21-godišnjak uspjeli su internetskom prijevarom oštetiti šestero ljudi za ukupan iznos od 200 tisuća kuna. Policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu i objavila kako su to radili te pozvala građane na oprez prilikom novčane transakcije putem interneta.

Foto: Unsplash

Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i maloljetnikom osumnjičenima za više kaznenih djela računalne prijevare.

– Osumnjičeni su se tijekom veljače 2022.g. na području Zagreba, s namjerom pribavljanja imovinske koristi, javljali na oglase preko Internet portala i lažno navodili podatak da su oštećenima već uplatili novčani iznos za pojedine proizvode koje su prodavali i zatim od oštećenih tražili da slijede određenu poveznicu na internetskim stranicama kako bi im novac bio isplaćen na račun. Tu se radilo o lažnim stranicama gdje su oštećeni upisivali svoje osobne podatke dok bi osumnjičeni to iskoristili i prebacivali novac na svoj račun, stoji u policijskom priopćenju.

Izdvojeni članak
traktor

Mladići stavili lažni oglas za prodaju traktora: Policija upozorava na internetske prijevare

Od svih šest oštećenih pribavili su iznos od oko 200 tisuća kuna, a jedan 24-godišnjak s područja Vodica oštećen je za 10 tisuća kuna. Protiv ovog dvojca je podnesena kaznena prijava, a na policija savjetuje građane da budu na oprezu prilikom bilo kakvih novčanih transakcija putem interneta.