Pretraga

Maloljetnik se penjao po vagonima i stradao od strujnog udara: Liječnici mu se bore za život

A- A+

Na pruzi kod Željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu sinoć je teško ozlijeđen maloljetnik. Nakon provedenog očevida, utvrđeno je da se popeo na vagon pri čemu je došlo do strujnog udara. Prebačen je u bolnicu u Zagreb, gdje mu se liječnici bore za život.

hitna pomoć vozilo

Screenshot: YouTube

PU brodsko-posavska priopćila je kako je u subotu nešto prije 19 sati  na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu pronađena mlađa osoba u nesvijesti.

Penjao se na vagon

– Provedenim očevidom je utvrđeno da se radi o maloljetnoj osobi koja se popela na vagon u sklopu kompozicije za rasute terete, nakon čega je došlo do strujnog udara. Djelatnici hitne pomoći su unesrećenom na mjestu događaja pružili liječničku pomoć, nakon čega je prevezen u bolnicu na daljnje liječenje, priopćeno je iz PU brodsko-posavske.

Kako prenosi HRT, maloljetnik je u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu stigao u teškom stanju, a sada se za njegov život bore se liječnici u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, gdje je prebačen odmah iza ponoći.

– Ima teške opekline od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja, izjavio je za HRT ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Izdvojeni članak
vlak željeznica

Zašto je opasno penjati se na vagone: Za strujni udar uopće nije potrebno dodirnuti vod kontaktne mreže

’50 posto je teško i duboko opečeno’

Dodao je da je u tijeku operacija kojom se vrši obrada opeklina na više od polovine ukupne površine tijela. Naveo je kako su zadobivene ozlijede vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće.

– 50 posto je teško i duboko opečeno. Radi se o drugom i trećem stupnju opeklina uz mogućnost ozlijede i drugih organskih sustava. Radi se sve i naravno da je još uvijek ozbiljno zdravstveno stanje, rekao je Roić za HRT.

O opasnostima koje vrebaju na pruzi pisali smo više puta, posljednji prošle godine, nakon što su na Borongaju od strujnog udara preminula dvojica studenata Fakulteta hrvatskih studija. Iako mnogi prelaze preko kolosijeka i pruga kako bi skratili put, iz HŽ-a su upozorili kako za kobni ishod čak uopće nije potrebno dotaknuti vod kontaktne mreže. Naime, područje opasnosti gdje se ne bi smjeli kretati obuhvaća promjer od čak dva metra od svih dijelova mreže pod naponom. Više o tome možete čitati ovdje.