Pretraga

Ministar čija su djeca dobila stipendiju za studente slabijeg imovinskog statusa vratio je sav iznos u proračun

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je da u državni proračun vraćen  stipendijski iznos koji su dobila djeca ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića. Riječ je o aferi koju je otkrio portal žurnal.info, a ubrzo je preplavila medije u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

MZO foto:srednja.hr

Na natječaj za državnu stipendiju za studente slabijeg imovinskog stanja Ministarstva znanosti i obrazovanja u prošloj se akademskoj godini javilo se troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića, pisao je Žurnal.info. Djeca ministra Mihaljevića, našla su se na rang listi studenata s prebivalištem u RH.

Prijavili su se u E kategoriju za državne stipendije koju čine ‘redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa‘, i na natječaju su ostvarili ukupno 2.250 bodova. Time u prošloj akademskoj godini ostvarili pravo na stipendiju od 1.200 kuna mjesečno za devet mjeseci, odnosno 32.400 kuna.

Izdvojeni članak

Djeca ministra s prihodima od 17.300 kuna dobila stipendiju za studente slabijeg imovinskog stanja

– Slijedom mnogobrojnih medijskih upita vezanih uz pitanje isplate stipendije za studente, a pogotovo nakon reakcije Ministarstva kako će se cjelovita dokumentacija proslijediti Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje, možemo potvrditi da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija navedenih studenata uplaćen u Državni proračun, priopćeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.