Pretraga

Ministarstvo raspisalo novi poziv za škole i fakseve oštećene u potresu, ukupno se dijeli 365 milijuna kuna

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom. Dodjeljuje se više od 365 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 6. ožujak ove godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja | Foto: srednja.hr

Više od 365 milijuna kuna bespovratnih sredstava namijenjeno je obnovi obrazovnim institucijama koje su oštećene u potresu. To se odnosi na područja Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije te Grada Zagreba.

– Svrha Poziva je nadoknada sredstava operacijama u području znanosti i obrazovanja za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i sama provedba dovođenja zgrada u prijašnje stanje, cjelovite obnove koje podrazumijevaju dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada oštećenih u seriji potresa te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara, stoji ns stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je raspisalo javni poziv.

Izdvojeni članak

Do kraja godine završava se obnova deset škola u Zagrebu: Zgrade će biti otpornije na potrese

Ovaj postupak financira se u sklopu Fonda solidarnosti Europske unije. Dostava projektnih prijedloga dopuštena je najranije od dana objave Poziva, a krajnji rok dostave je do 6. ožujka 2022. godine.

– Prihvatljivi prijavitelji na ovaj Poziv su javna visoka učilišta (i njihove sastavnice za neintegrirana sveučilišta) upisana u Upisnik visokih učilišta MZO-a, javni znanstveni instituti upisani u Upisnik znanstvenih organizacija MZO-a te Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakonu o Gradu Zagrebu kao osnivači javnih ustanova koje obavljaju djelatnost predškolskog odgoja ili odgoja i obrazovanja, navode iz Ministarstva.

Više detalja te pregled potrebnih dokumenata možete pronaći na ovdje.