Pretraga

Ministrica poslala novu uputu školama: Otkažite sve izlete u inozemstvo

A- A+

Nakon što je u četvrtak najavila kako je sve spremno da se, ako za to bude potrebe, nastava odvija online, ministrica Blaženka Divjak školama je u petak ujutro poslala novu uputu. Traži ih da od sada do daljnjeg, zbog širenja koronavirusa, otkažu sva putovanja.

ministrica Blaženka Divjak

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

– Sigurnost učenika i nastavnika mora biti na prvom mjestu, napisala je jutros ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Izdvojeni članak

Plenkoviću se baš i nije svidjela izjava ministrice Divjak: Evo što on kaže o online nastavi

Resorna ministrica od škola je u novoj uputi zatražila da odgode sva putovanja u inozemstvo. Iako u uputi piše da se izleti odgađaju’ od sada do daljnjeg’, Divjak je na Facebooku napisala kako očekuje da u inozemstvo ne putuje ‘barem u idućih mjesec dana’.

Uputu školama poslala je u suradnji sa Stožerom civilne zaštite, kako bi se spriječila mogućnost da se netko od učenika zarazi koronavirusom.

Podsjetimo, najavila kako je sve spremno da se, ako za to bude potrebe, nastava odvija online.

No, čini se kako premijeru Andreju Plenkoviću ovakve izjave nisu baš dobro ‘sjele’. Jučer je na sjednici Vlade jasno istaknuo kako nema nikakve odluke o alternativnom izvođenju nastave.

– Vidim da je u eteru neka informacija o školama. Nema nikakve odluke o tome za javnost da djeca ne bi išla u školu. Mi pratimo situaciju i sve što dosad poduzimamo je trezveno, razborito, transparentno i informativno, prema tome nikakvih drugih mjera nema. Važno je da javnost to zna, kazao je premijer.

POGLEDAJTE UPUTU: