Pretraga

Plenkoviću se baš i nije svidjela izjava ministrice Divjak: Evo što on kaže o online nastavi

A- A+

I dok su u srijedu zbog širenja koronavirusa zatvorene sve škole u susjednoj Italiji, a danas i jedna osnovna u BiH čiji je učenik zaražen, ministrica obrazovanja, Blaženka Divjak, i ministar zdravstva, Vili Beroš, kazali su kako za sada nema potrebe za zatvaranjem škola u Hrvatskoj. Ipak, Divjak je istaknula kako je sve spremno za realizaciju nastave putem interneta. No, premijeru Plenkoviću te izjave, čini se, nisu dobro sjele, pa je na sjednici Vlade pomalo odrješito rekao da nema nikakve odluke o tome te da se ‘ide s mjerama koje su do sada poduzete’.

Foto: vlada.gov.hr

Ne očekujemo da će se nastava odgađati, ali spremni smo na nekoliko različitih scenarija, rekla je u četvrtak ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

– U proteklih tjedan dana razradili smo nekoliko mogućih scenarija po pitanju održavanja nastave u slučaju da koronavirus uzme većeg maha. Iako ta situacija trenutno nije izgledna, na nju moramo biti spremni, stoga sam jučer obavijestila ministra Beroša da su u tijeku pripreme za mogućnost izvođenja nastave online. Iako ne očekujemo da će se takav scenarij dogoditi naša je dužnost da brinemo o funkcioniranju sustava, da imamo spremne različite opcije koje se mogu aktivirati ako bi to bilo potrebno, istaknula je Divjak.

Izdvojeni članak
Blaženka Divjak

Divjak otkrila što će se dogoditi u slučaju da zatvorimo škole i fakultete zbog koronavirusa

No, čini se kako premijeru Andreju Plenkoviću ovakve izjave nisu baš dobro ‘sjele’. Na sjednici Vlade jasno istaknuo kako nema nikakve odluke o alternativnom izvođenju nastave.

– Vidim da je u eteru neka informacija o školama. Nema nikakve odluke o tome za javnost da djeca ne bi išla u školu. Mi pratimo situaciju i sve što dosad poduzimamo je trezveno, razborito, transparentno i informativno, prema tome nikakvih drugih mjera nema. Važno je da javnost to zna, kazao je premijer.

Beroš mu je odgovorio da to naznačeno tek kao teoretska mogućnost.

– Htjeli smo naglasiti naše promišljanje da čak i u tim okolnostima imamo određena rješenja organiziranjem online nastave, a o čemu se razmišlja, ali daleko je od realizacije u ovom trenutku, opravdao se Beroš.

Na to Plenković, pomalo odrješito, odgovara:

– Idemo mi s mjerama koje su do sada poduzete i o kojima smo se dogovorili, rekao je Plenković.

Plenkoviću se baš i nije svidjela izjava ministrice Divjak: Evo što on kaže o online nastavi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap