Pretraga

MIOC opet izdominirao: Od 16 učenika koji će braniti hrvatske boje na matematičkim olimpijadama, polovica je iz te škole

A- A+

Nedavno održana Hrvatska matematička olimpijada izlučila je hrvatske srednjoškolske predstavnike na međunarodnim natjecanjima te vrste. Od ukupno 16 učenika koji će sudjelovati na nekoj od međunarodnih natjecanja, polovica ih dolazi iz iste škole, XV. gimnazije Zagreb.

U konkurenciji 23 najboljih srednjoškolaca matematičara u Hrvatskoj, 16 njih izborilo je svoj plasman u reprezentacijama koje će našu državu predstavljati na međunarodnim matematičkim olimpijadama. Izlučno natjecanje bila je nedavno održana Hrvatska matematička olimpijada.

Izdvojeni članak

MIOC rasturio: Četvero njihovih učenika branit će hrvatske boje u Japanu na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO 2018.), koja se od 3. do 14. srpnja održava u Rumunjskoj, Hrvatsku će predstavljati Petar Nizić Nikolac, Tadej Petar Tukara, obojica učenici XV. gimnazije Zagreb, Ilja Uzelac Bujišić, hrvatski državljanin koji se školuje u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu, Ivan Novak iz Srednje škole Vrbovec, Borna Šimić iz Gimnazije “Matija Mesić” Slavonski Brod te Marin Varivoda, učenik Gimnazije Franje Petrića Zadar. Voditelji tima su Petar Bakić i Matija Bucić.

Srednjoeuropska matematička olimpijada (MEMO) održava se od 27. kolovoza do 2. rujna u Poljskoj, a na nju odlazi ukupno šest hrvatskih srednjoškolaca:  Krunoslav Ivanović, Krešimir Nežmah, Ivan Vojvodić, Andrija Tomorad, učenici XV. gimnazije Zagreb, Noel Lakić iz Gimnazije Frane Petrića Zadar i Luka Bulić Bračulj, učenik III. gimnazije Split. Voditelji ekipe su Ivan Krijan i Ivan Kokan.

Hrvatska ekipa natjecat će se i na Mediteranskom matematičkom natjecanju (MYMC) koje se od 18. do 21. srpnja održava u Italiji. Na njega odlazi četvero hrvatskih učenika i učenica: Daniel Širola i David Mikulčić iz XV. gimnazije te Ida Kolmanić iz Prve gimnazije Varaždin i Barbara Sumić iz III. gimnazije Split. Ovaj će tim na natjecanje voditi Tamara Srne.