Pretraga

Mladež HDZ-a napala Vladu zbog domova, a njihov Studentski zbor šutio cijelo vrijeme

A- A+

Mladež HDZ-a uključila se u kontroverznu priču sanacije domova Save i Cvjetnog u Zagrebu čija vrijednost premašuje 300 milijuna kuna, a posao je sklopljen dikretnim pregovorima s Projektgradnja d.o.o., tvrtkom u većinskom vlasništvu Agrokora. Iz mladeži smatraju spornim što rekonstrukcija nije počela tijekom ljetnih mjeseci kada nema studenata te da se završetak radova tempira za parlamentarne izbore kako bi Vlada zaradila političke poene.

Foto: Dražen Matiček|srednja.hr

Izdvojeni članak

Mladež HDZ-a Split predvodi kršenje izborne šutnje na društvenim mrežama

Prema sve više najava i probnih balona u medijima parlamentarni izbori će se održati krajem studenog ili početkom prosinca, a u kasnijoj varijanti u siječnju. Kako je SC već nekoliko puta odgađao početak obnove koji su trebali biti gotovi početkom studenog, pa onda do Božića, teško je vjerovati da će domovi biti gotovi do parlamentarnih izbora, čega se boje u Mladeži HDZ-a.

– Vlada je preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta namjerno tempirala početak radova pred kraj ljeta, kako bi obnova bila gotova neposredno pred parlamentarne izbore kada bi Milanović mogao na konto pribrojati određene političke poene”, priopćili su iz Mladeži HDZ-a

Izdvojeni članak

Milijan Vaso Brkić u društvu studenata slušao Gaudeamus Igitur

Napominju kako je premijer Zoran Milanović 21. kolovoza delegirao potpisivanje ugovora o izvođenju radova za obnovu studentskih domova, te pitaju zašto natječaj za obnovu nije raspisan barem pola godine ranije, kako bi se radovi izvodili preko ljeta kada studenti ne borave u domovima.

– Sramotno je kako ova Vlada pokušava postići politički uspjeh preko leđa 4.500 studenata koji su ostali bez krova nad glavom. Posebno boli takva bešćutnost jer pokazuju da su spremni poslati budućnost Hrvatske na ulicu u sklopu predizborne kampanje. Pozivamo Vladu na odgovornost i očitovanje o ovom slučaju, poručuju iz Mladeži HDZ-a.

Iz Mladeži HDZ-a nisu se osvrnuli na Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu koji je svojim prešutnim odobravanjem stao na stranu SC-a tijekom cijele priče rekonstrukcije, a među Zborom ima poznatih članova HDZ-a poput Ivana Bote. On je već dugogodišnji član Zbora, a poznat je još od 2009. godine kada je izjavio da je apolitičan, a onda je snimljen kako maše zastavom HDZ-a. Nije nepoznata bliskost studentskog Zbora i HDZ-a pa je tako Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za mlade bio u jednom trenutku predstavnik Studentskog zbora, a kasnije je postao član HDZ-a. Zboru nisu strana ni druženja s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem.