Pretraga

Mladi kvizaški par na Prvenstvu Hrvatske pobijedio iskusne lovce iz Potjere

A- A+

Neven Trgovec i Mateja Iveta, mladi kvizaški par, odnio je pobjedu na novom, desetom izdanju Prvenstva Hrvatske u mješovitim kviz parovima. Njihova pobjeda tim je veća što su za sobom ostavili i neke od daleko iskusnijih kvizaša u Hrvatskoj, među kojima su i lovci iz Potjere.

Rekordna 62 para iz svih krajeva Hrvatske odmjerila su svoja znanja na desetom izdanju Prvenstva Hrvatske u mješovitim parovima. Uz one iskusnije kvizaše na njemu su nastupile i nove nade kviz scene, a zlatnu medalju osvojio je upravo jedan takav mladi kvizaški par – Neven Trgovec i Mateja Iveta, izvijestio je Hrvatski kviz savez.

Iskusne lovce ostavili za sobom

U finalu su Trgovec i Iveta prestigli lovca iz Potjere i Superpotjere Mladena Vukorepu i kvizašicu Anu Žele. Srebro je otišlo u ruke Krešimira Sučevića Međerala i Helene Buranji, dok su treće mjesto, bez obzira na dominaciju kroz cijeli kviz, zauzeli Mladen Vukorepa i Ana Žele. Kako je priopćio Hrvatski kviz savez, specijalne nagrade dodijeljene su Ivani Mesić i Petru Prugovečkom kao najboljem paru do 25 godina, te Anamariji Varga i Dariju Ivančiću, koji su proglašeni najboljim bračnim ili životnim parom.

Morana Zibar je sa svojim partnerom Zoranom Lazićem zauzela četvrto mjesto

– Jubilarno deseto prvenstvo za parove pokazalo je da je kviz najbolja uniseks zabava. Sretna sam što smo Nikola i ja već desetu godinu konstantni, a i četvrto mjesto je odličan rezultat u jakoj konkurenciji, rekla je Morana.

Izdvojeni članak
eu kviz srednja.hr

Zaigrajte online kviz i osvojite mobitele: Pobjednike zovemo u veliko finale s Moranom Zibar

Natjecanje raste iz godine u godinu

Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza ističe kako je užitak biti organizatorica ovakvog događaja.

– Drago nam je da natjecanje svake godine raste i da smo uspjeli privući kvizašice. Najljepši dio natjecanja definitivno je druženje, navodi Lypolt.

U medalje je pobjednicima dodijeljena knjiga ‘Album na dan’, kao i atraktivne nagrade sponzora, uključujući Vintage Souvenir Photo, HangOn i Red Bull, čime je dodatno zaslađen njihov uspjeh.

Kvizaš na idućih nekoliko tjedana možete postati i vi, a pritom i osvojiti dobre nagrade. Naime, srednja.hr trenutno na platformi kvizovi.srednja.hr provodi EU kviz, a u tijeku je druga od četiri online runde. Tražimo korisnike čija će pitanja prikupiti najviše odgovora, kao i onog s najkreativnijim postavljenim pitanjem kojeg će odabrati Morana Zibar. Uz online kvizove, čeka nas i pub kviz finale. Ukupan nagradni fond iznosi gotovo 6.000 €, a više pravila o ovom online kvizu možete pročitati ovdje.