Pretraga

Nastava u Dalmaciji nije odgođena, svi počinju 3. rujna

A- A+

U Splitsko-dalmatinskoj županiji nastava ipak počinje 3. rujna, u osnovnim i srednjim školama. Obzirom da će se temperature spustiti, nisu odobreni zahtjevi oko odgode nastave, pa će i Splićani krenuti u školu kad i svi ostali učenici. Doduše iznimka su tri osnovne škole u kojima će nastava kasniti zbog radova i turističke sezone.

Razlozi nisu opravdani

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je danas mišljenje Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije i njegove Službe za društvene djelatnosti u kojem stoji da razlozi zbog kojih se traži odgoda školske godine za 10. rujna nisu opravdani.

U tom dopisu koji je potpisao Neven Ćurković, voditelj Službe za društvene djelatnosti, navodi se kako je Ured u kontaktu s Državnim hidrometeorološkim zavodom saznao da će zahladiti.

U dopisu točno stoji kako imaju informaciju da će s početkom sljedećeg tjedna temperature zraka pasti te ne bi trebalo biti problema za normalno izvođenje nastave u školama na području Županije.

Tri osnovne škole i Dental centar Marušić jedini kreću tjedan dana kasnije

Izuzetak na području Splitsko-dalmatinske županije su OŠ Hvar i OŠ Jelsa kojima je Ministarstvo odobrilo odgodu početka nastave zbog turističke sezone, također na prijedlog Ureda državne uprave.

No to nisu jedine dvije škole u kojima nastava počinje 10 rujna. Početak nastave odgodit će se i u Dental centru Marušić te Osnovnoj školi dr. Fra Karlo Balić u Šestanovcu zbog radova.