Pretraga

Fuchs odgovarao na pitanje hoće li se ići na online nastavu zbog režija: ‘Djeca se neće prehlađivati u školama’

A- A+

Država će pomoći obrazovnim institucijama u slučaju da neće moći plaćati račune zbog poskupljenja energenata, a nastava neće biti online. Potvrdio je to nakon današnje sjednice Vlade ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Screenshot: RTL

Vlada će pomoći školama u slučaju ako neće moći plaćati račune za režije zbog poskupljenja energenata. Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je to u srijedu nakon sjednice Vlade.

Radi se na pomoći školama

– Vlada radi na različitim modelima da se osiguraju potrebna sredstva da škole i obrazovne institucije funkcioniraju u ovim posebnim okolnostima za koje u ovom trenutku ne znamo koliko će dugo trajati, ali na tome se definitivno radi, radi cijela ekipa, rekao je Fuchs za N1.

Rekao je i kako će u pomoć biti uključeno i ministarstvo gospodarstva, kao i ministarstvo financija. Potvrdio je kako će Vlada o tome uskoro otkriti više. Potvrdio je i da će nastava ići uobičajeno.

– Organizacija nastave će ići kako je to predviđeno, najnormalnije idemo sa školom, ne idemo s varijantom skraćenih sati ili online nastave, potvrdio je Fuchs.

Izdvojeni članak

Kreće štednja energije: Zagrebački faks među prvima koji su ograničili paljenje klime na 25 °C

‘Jamčim da se djeca neće prehlađivati u školama’

Iako je rekao kako djeci neće biti hladno u učionicama, dodao je kako se određene mjere štednje ipak mogu poduzeti.

– Razumijem da jedinice lokalne uprave sigurno ne mogu podnijeti ovaj enormni udar, to je nešto što je potpuno neočekivano. Djeci ne smije i ne može biti hladno u prostorijama, ali određene mjere uštede se mogu raditi. Slažem se da smo se u vremenima blagostanja ležerno ponašali kad je u pitanju energija – sva svjetla upaljena, klima radi, otvoreni prozori – što je s pozicije epidemioloških mjera imalo smisla, ali sad se moramo pobrinuti da racionalno trošimo energiju, rekao je Fuchs.

Dodatno je umirio one koji su zabrinuti da će se štedjeti na djeci.

– Kao ministar jamčim da se djeca neće prehlađivati u školama, zaključio je Fuchs.

Izdvojeni članak

Uskoro novi pregovori Vlade i sindikata oko plaća, ministar: Spremni smo na podizanje osnovice

Reakcije na neprovjerenu informaciju

Glasina o uvođenju online nastave zbog štednje počela je jutros kolati društvenim mrežama i izazvala snažne reakcije nastavnika i roditelja. Komentirala ju je i Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, koja je bila zgrožena idejom.

– Političari nek’ nađu načina. Neću prihvatiti da su najranjiviji prvi na udaru kada treba štedjeti. Ako se djeca zakinu kao prva linija, pa što je sljedeće, hoćemo li grijati bolnice, hoćemo li skidati ljude s respiratora, rekla je Lovrić za N1.