Pretraga

Nastavnik osumnjičen za spolno zlostavljanje sedam djevojčica

A- A+

Nakon ispitivanja nastavnika hrvatskog jezika osumnjičenog za pedofiliju, Županijski sud u Slavonskom Brodu 49-godišnjaku je odredio mjesec dana boravka u istražnom zatvoru. Navodno je nastavnik spolno zlostavljao sedam djevojčica u dobi od 11 do 13 godina te je u školskoj svlačionici postavio kameru kako bi snimao učenice. Policija je na njegovom računalu pronašla materijale pedofilskog sadržaja, no nije poznato jesu li na tim materijalima i djevojčice iz škole u kojoj nastavnik predaje, prenosi Jutarnji list.

www.pravda.rs

Nastavnik hrvatskoj jezika koji je osumnjičen za pedofiliju uhićen je prije tri dana te mu je sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio mjesec dana u istražnom zatvoru u Požegi, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Ravnatelj, kolege i ostali Brođani su u šoku, budući da su o osumnjičenom 49-godišnjaku svi imali samo riječi hvale.

Izdvojeni članak

Pročitajte što hrvatski srednjoškolci misle o pedofilima

Osumnjičen za zlostavljanje sedam djevojčica

Nastavnik hrvatskog jezika među građanima Broda bio je poznat kao aktivan sudionik brojnih kulturnih manifestacija, ali i angažiran u brojnim aktivnostima koje potiču kulturni razvoj djece. Osumnjičenika su policiji prijavili roditelji, a škola je za prijavu kolege saznala tek kad je uhićen.

Uhićeni 49-godišnjak je navodno spolno zlostavljao sedam djevojčica u dobi od 11 i 13 godina, te je instalirao video kameru u školsku svlačionicu kako bi snimio učenice dok se presvlače. Policija je u pretresu njegova stana i ureda pronašla materijale s pedofilskim sadržajima, ali nije poznato jesu li među njima i snimke iz svlačionice.

‘Svi su ga hvalili i isticali kao primjer’

– Riječ je o kolegi koji je više od 20 godina dio ovog kolektiva i naravno da nas je to sve iznenadilo. Sve do sada nije bila upućena niti jedna jedina primjedba koja bi se odnosila na njegov rad. Dapače, uglavnom su ga hvalili i isticali kao primjer, a za svoj je rad dobio i Nagradu grada Slavonskog Broda. Stoga je prirodno da smo šokirani, ali i zbunjeni, izjavio je ravnatelj za Jutarnji list.

Sukladno zakonskoj proceduri, ravnatelj je osumnjičenog nastavnika suspendirao dok se ne završi istražni postupak.