Pretraga

Neće proći bez sankcija: Kažnjeni učenici koji su profesora gađali kredom

A- A+

Velika bura u javnosti koju je izazvao incident u Tehničkoj školi Čakovec, ne stišava se već danima. Nakon što su ga gađali kredom, profesor strojarstva Franjo Dragičević fizički se obračunao s učenicima. Zbog toga je profesoru izrečena opomena pred otkaz, a zbog napada na profesora bit će kažnjeni i učenici.

Foto: pixabay

Učenika Tehničke škole Čakovec koji je profesora gađao kredom majka je ispisala iz škole. Ostali učenici koji su pravili nered pod nastavom dobili su opomenu pred isključenje, donosi Dnevnik NoveTV.

Izdvojeni članak

Poznato kakvu kaznu dobiva čakovečki profesor koji se fizički obračunao s učenicima

Podsjetimo, nakon što ga gađali kredom, profesor Franjo Dragičević i fizički se obračunao s učenicima. Ustvrdio je kako ga sram što je tako morao postupiti, a riječ je, kako tvrdi, o razredu čiji učenici od početka godine pokazuju devijantno ponašanje i problematično se odnose prema svim nastavnicima. Profesor nije dobio otkaz kako se prvotno špekuliralo, nego je ravnatelj Tehničke škole u Čakovcu donio odluku o izricanju upozorenja nastavniku zbog nasilja. Ako se događaj ponovi, profesor će dobiti otkaz. Olakotna okolnost za profesora Dragičevića bila je ta što je ovo prvi incident u kojemu je sudjelovao tijekom radnog staža i prva mu opomena.

Jedna od ideja bila je u Kazneni zakon uvesti odredbu kojom će se napad na napad na službene osobe. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je za NovuTV kako je njegovo ministarstvo otvoreno za takvo rješenje te kako je analizom potrebno ustvrditi koliko je takvih slučajeva bilo.

Slučaj iz Čakovca pokrenuo je veliku kampanju na internetu u kojoj nastavnici masovno iznose svoja iskustva verbalnog i fizičkog nasilja koje su pretrpjeli od strane učenika i roditelja.

Zbog zabrinjavajućeg stana po pitanju sigurnosti u školama u subotu će se u Zagrebu održati prosvjed učitelja i nastavnika. Organiziraju ga mreže Nastavnici.org i Školska zbornica te Sindikat Preporod. Planirano održavanje skupa je između 11 i 12:30, a lokacije su istočna i južna strana Trga Republike Hrvatske (kod HNK) i Trg bana J. Jelačića. Na prosvjedu će biti izneseni i konkretni prijedlozi kako poboljšati sigurnosno stanje u školama. Ministrica Divjak kazala je kako nije dobila poziv da dođe na prosvjed, ali da će, kad ga dobije, vidjeti hoće li mu nazočiti.