Pretraga

Poznato kakvu kaznu dobiva čakovečki profesor koji se fizički obračunao s učenicima

A- A+

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, danas je dala izjavu za medije povodom slučaja iz Tehničke škole u Čakovcu. Podsjetimo, nakon što su ga gađali kredom, profesor strojarstva fizički se obračunao s učenicima. Nakon uvida inspekcije, donesena i odluka o sankcijama koje zbog incidenta očekuju profesora.

Screenshot: RTL

Kako je danas potvrđeno, ravnatelj Tehničke škole u Čakovcu donio je odluku o izricanju upozorenja nastavniku zbog nasilja. Ako se događaj ponovi, profesor će dobiti otkaz. Ovo je prvi incident u kojemu je profesor Franjo Dragičević sudjelovao u 37 godina radnog staža i prva mu opomena.

Izdvojeni članak

Odluka je pala: Nastavnici prosvjeduju zbog nasilja u hrvatskim školama

– Mjera koju je profesor dobio kazali bismo da je dobio žuti karton, rekla je ministrica Divjak, prenosi N1.

Ministrica je prilikom konferencije za medije spomenula kako se i osobno tijekom rada u školskom sustavu susretala s ovakvim slučajevima, ali da nasilje nije odgovor.

– Mi po broju i intenzitetu prijava ne uočavamo bitne razlike u odnosu na prethodno razdoblju. Ovakva situacija zahtijeva mjere koje će biti sveobuhvatne i izradit će se akcijski plan prevencije i borbe protiv nasilja u školama, kazala je Divjak uz dodatak kako će to obuhvatiti edukaciju nastavnika i sustav podrške nastavnicima, učiteljima i roditeljima.

Danas smo objavili i vijest o tome kako se za subotu, 15. prosinca, organizira javni skup mreža Nastavnici.org, Školska zbornica i Sindikata Preporod. Cilj prosvjeda je upozoriti na zabrinjavajuće stanje po pitanju sigurnosti u školama, ali i iznijeti prijedloge kako ga poboljšati. Ministrica se osvrnula i na to.

– Podržavam bilo kakvo rješenje koje je sustavno, a prosvjedi ukazuju na osjećaj koji je u sustavu da se profesori ne osjećaju sigurno, rekla je Divjak, dodavši da nije dobila poziv da dođe na prosvjed, ali da će, kad ga dobije, vidjeti hoće li mu nazočiti, prenosi N1.