Pretraga

Sedamnaestero dječaka privedeno u Beču: Sumnja se da su mjesecima zlostavljali 12-godišnjakinju

A- A+

Zbog sumnji da su mjesecima zlostavljali 12-godišnjakinju u Beču je privedeno čak sedamnaestero dječaka u dobi od 13 do 18 godina. Policija nije objavila mnoge podatke vezano uz ovaj slučaj, a sedamnaestero mladića je isti dan privedeno na ispitivanje te su ubrzo nakon toga bili pušteni na slobodu. Prema pisanju stranih medija, radi se o višestrukim silovanjima, kao i ucjenjivanjem maloljetne djevojčice sa snimkama. Policija je privela 17 dječaka i mladića te ih nakon ispitivanja pustila na slobodu.

policajac stavlja lisice muškarcu kojeg uhićuje

foto: Canva

Sve je navodno počelo tinejdžerskom vezom početkom 2023. godine, da bi mjesecima kasnije priča o 12-godišnjoj djevojčici iz Beča dobila stravičan epilog. Policija sumnjiči sedamnaestero dječaka u dobi od 13 do 18 godina za višemjesečno zlostavljanje maloljetnice. Prema pisanju kurier.at, sumnja se da se radi o višestrukim slučajevima silovanja 12-godišnje djevojčice kao i da su ju mladići ucjenjivali snimkama.

– U listopadu prošle godine majka maloljetnice podnijela je prijavu policiji jer je navodno došlo do seksualnih odnosa između njezine kćeri i nekoliko mladih ljudi. Sukladno tome, po nalogu Državnog tužiteljstva u Beču, više osumnjičenih privedeno je i zadržano na hitnom ispitivanju.  Tijekom jednog privođenja 16-godišnjak se opirao državnim vlastima te je privremeno uhićen, priopćila je bečka policija na svojim službenim stranicama.

Nakon što su osumnjičenici ispitani, pušteni su na slobodu. Istraga je u tijeku, a policija je za danas najavila konferenciju za medije gdje će iznijeti više detalja o ovom slučaju, odnosno onoliko koliko im to zakon dopušta s obzirom na to da su u slučaj uključene maloljetne osobe.