Pretraga

Bivši profesor nepravomoćno osuđen osam mjeseci zatvora: Bludničio je nad studenticama u svom kabinetu

A- A+

Sud je odlučio. Bivši izvanredni profesor Filozofskog fakulteta u Osijeku nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog bludničenja na dvije studentice. Sve se dogodilo 2018. kada je studentice neprimjereno dirao u svom kabinetu tijekom konzultacija.

Foto: Pixabay

Bivši izvanredni profesor Filozofskog fakulteta u Osijeku, nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine zbog bludničenja na dvije studentice. Kako prenosi N1, profesor je jednu studenticu ‘zaskočio’ na jesen 2018. godine kada je bila na konzultacijama. Dirao ju je za grudi te ju je pokušao poljubiti.

Tog je ljeta, također tijekom konzultacija, još jednoj studentici stavljao ruke u hlače i ispod majice, nakon čega je uspjela pobjeći iz njegovog kabineta. Usprkos tome što su obje studentice detaljno opisale što se događalo, a jedna je čak i snimala razgovor s profesorom u kojem se ispričavao zbog njegovog ponašanja, on i dalje tvrdi da – nije kriv.

Izdvojeni članak

Na Filozofskom pet prijava za seksualno uznemiravanje, jedan od prijavljenih profesora još uvijek surađuje s faksom

– Nakon što sam otišao s fakulteta razmjestili su i namještaj u mom kabinetu, pa je nakon toga bilo nemoguće potvrditi da zapravo nisam mogao dirati studentice. Nakon što su me prijavile, one su samo profitirale, rekao je optuženi profesor u svom iskazu te je priznao da je jednu studenticu samo pitao za ‘njezinu tetovažu, na što je ona odmah uzela svoju torbu i krenula iz kabineta’.

Osim toga, studentice navode da je profesor imao i problema s alkohol te da su to prijavili dekanici koja je sve proslijedila policiji. S Filozofskog fakulteta u Osijeku za N1 su potvrdili da je profesor otkaz dobio nakon što je prijavljen za bludničenje.