Pretraga

Niz opasnu skijašku stazu spuštali se na – strunjači: Mladić (18) ima tešku ozljedu kralježnice, na operaciji je

A- A+

Nakon nesreće na Sljemenu, gdje su dvojica 18-godišnjaka spuštajući se Crvenim spustom na – ni više ni manje – nego strunjači, s teškim su ozljedama primljeni na liječenje u KBC-u Sestre Milosrdnice. Jedan od njih jučer je bio na operaciji kralježnice.

snijeg šuma

Ilustracija: Unsplash; Michael Krahn

S dosta teškim fizičkim ozljedama dvojica su 18-godišnjih mladića primljena na liječenje u KBC Sestre Milosrdnice. Jedan od njih, kako piše Telegram, zbog teže je traume završio na operaciji kralježnice.

– Dvije osobe 2003. godišta primljene su u teškom fizičkom stanju na Klinici za traumatologiju te Klinici za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice te im je pruženo hitno medicinsko zbrinjavanje. Osoba primljena u Klinici za traumatologiju ima težu traumu kralježnice te je u ovim trenucima podvrgnuta kirurškom zahvatu. Osoba primljena u Klinici za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice ima traumu glave u obliku komocije i blaže kontuzije mozga te je podvrgnuta konzervativnom liječenju, izvijestio je ravnatelj bolnice Davor Vagić.

Podsjetimo, na sam Božić, nešto prije ponoći na području Sljemena dogodila se strašna nesreća. Trojica 18-godišnjaka i jedna maloljetna osoba spuštali su se skijaškom stazom na zaštitnoj strunjači da bi u jednom trenutku zbog velike brzine kretanja dvije osobe skočile s strunjače, dok su se dva 18-godišnjaka nastavila nekontrolirano kretati na strunjači stazom te tako naletjeli na čvrstu prepreku. Kako su iz HGSS-a jučer rekli za RTL, u nekome su trenutku nesretni mladići na strunjači postigli brzinu i do 80 kilometara na sat. Nakon nesreće našli su ih, kazao je, polomljene na rubu šumarka.