Pretraga

Žrtva napada u Vukovaru: ‘Vikali su ‘vadite nož’ i prijetili mojem prijatelju da će ga baciti u rijeku’

A- A+

Priveden je 23-godišnji hrvatski državljanin zbog fizičkog napada nad maloljetnim osobama u Vukovaru i određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora. Jedna od žrtava ispričala je kako je sve počelo. Dvojica napadnutih maloljetnika zadobila su teške tjelesne ozljede, a treći je otpušten iz bolnice na kućnu njegu. S druge strane, roditelji žrtava najavili su privatne tužbe, ali i miran prosvjed.

tučnjava, dva muškarca se tuku

foto: Canva

Nakon fizičkog napada na maloljetnike, koji se dogodio u subotu navečer u Vukovaru, policija je objavila kako je priveden 23-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen zbog fizičkog napada nad maloljetnicima u Vukovaru. U tučnjavi su maloljetnike prema navodima svjedoka pretukli članovi navijačke skupine Bad Blue Boysa, jedna od žrtava progovorila je za Dnevnik.hr i ispričala što se dogodilo te večeri.

Dvojica napadnutih zadobila teške ozljede

Jedna od žrtava ispričala je kako je sve počelo. Navodi kako su neki BBB-ovci bili ispred njih i čuli naglasak njegovih prijatelja, što ih je, iz nekog razloga, navelo da ih zbog toga napadnu.

– Pitali su nas za koga navijamo, no mi nismo ni stigli odgovoriti, počeli su vikati ‘Delije’ te su se naguravali s moja dva prijatelja koji pričaju ekavicom. Onda su ih počeli tući, rekla je jedna od žrtava napada za Dnevnik Nove TV.

Dvojica napadnutih maloljetnika zadobila su teške tjelesne ozljede, a treći je otpušten iz bolnice na kućnu njegu. Nakon što su napadači ozlijedili dvojicu, krenuli su i na ostatak ekipe.

– Vikali su ‘vadite nož’ i prijetili su mojem prijatelju da će ga bacitu u rijeku Vuku, rekao je maloljetnik koji je također dobio udarce u napadu.

Izdvojeni članak

Maloljetnici ozlijeđeni u masovnoj tučnjavi u Vukovaru: Jedan ima frakturu lubanje i lica

Roditelji zgroženi, najavljuju tužbe i miran prosvjed

S druge strane, roditelji žrtava najavili su privatne tužbe, ali i miran prosvjed. Majka jedne od žrtve nasilja ispričala je kako je njen suprug odmah krenuo u grad, misleći da je u pitanju samo tinejdžersko naguravanje. Međutim, dolaskom u bolnicu, uvidjeli su ozbiljnost ozljeda napadnute djece.

– Učinjena je obrada i dodatne specijalističke pretrage. Danas su boljeg općeg stanja, priopćeno je iz KBC-a Osijek.

Izdvojeni članak
njemačka policija

Neviđena masovna tučnjava u školi: Ozlijeđeno 49 učenika, dvoje učitelja, ravnateljica i policajac

Sudac odredio osumnjičenom istražni zatvor

Osumnjičeni 23-godišnjak i još trojica osumnjičenika, u subotu oko 22:25 sati su kod mosta Jean-Michela Nicoliera u središtu Vukovara – s ciljem da teško tjelesno ozlijede djecu 2008. i 2009. godišta – zadali im više udaraca šakama i nogama u glavu tijelo nanijevši im teške tjelesne ozljede i tjelesne ozljede, priopćeno je iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Iz vukovarskog Općinskog državnog odvjetništva izvijestili su i da je sudac istrage prihvatio njihov prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog postojanja opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na iskaze žrtva, svjedoke i ostale osumnjičenike te postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti teže kazneno djelo, dok iz policije poručuju da je istraga ovog događaja i dalje u tijeku.

Dopuna teksta, 9. siječnja 2024. u 15:06 h

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su intenzivnim radom locirali te priveli još tri muške osobe, dakle ukupno četiri uhićena, koji se dovode u vezu s ovim događajem. Policija nad njima provodi kriminalističko istraživanje te nastavlja s daljnjim radom na utvrđivanju svih sudionika ovog događaja koji su privedeni u Policijskoj postaji Vukovar.