Pretraga

Novi slučaj nasilja zgrozio javnost, učenika pretukli na putu do škole: ‘Napali su ga iz čista mira’

A- A+

Nakon slučajeva nasilja nad maloljetnicima u Biogradu i Dugom Selu, nasilnički čin dogodio se i u Osijeku, kada su najmanje trojica mladića u utorak pretukla 17-godišnjeg učenika. Dogodilo se to na putu do škole, a prema saznanjima ravnateljice učenik je napadnut iz čista mira.

nasilje-modified

Foto: Pixabay

 

Ne prekida se niz nasilničkih događaja u kojima su žrtve maloljetne osobe. Prema pisanju Jutarnjeg lista, najmanje trojica mladića u utorak su oko 13 sati pretukla 17-godišnjeg učenika Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u Osijeku. Napad se dogodio nedaleko od škole, nakon što je 17-godišnjak izašao iz autobusa i uputio se na nastavu. Prema pisanju Jutarnjeg, skupina napadača žrtvi se približila na biciklima i svi su imali kapuljače.  Nakon što su sišli s bicikla, počeli su tući 17-godišnjaka, koji je odmah završio na tlu. Potom su ga nastavili ‘cipelariti‘ pri čemu je dobio nekoliko udaraca u glavu, a onda su sjeli na bicikle i pobjegli.

Jutarnji prenosi i da su napadu su svjedočili muškarac koji je samo promatrao što se događa i žena koja je rekla da se žuri na posao. Napadnuti mladić uspio otići do školskog prijatelja koji živi nedaleko od mjesta napada te je odande nazvao svoju obitelj, nakon čega je potražio pomoć u KBC-u Osijek.

Izdvojeni članak
policija, policijski automobil

Kod škole u Dugom Selu ponovno se dogodio napad u kojemu su sudjelovali maloljetnici

Ravnateljica škole koju pohađa žrtva nasilja, Nada Pitinac, za Jutarnji je rekla da mladić nije pretrpio teže ozlijede, a učenici su upozoreni na ove situacije te je policija obaviještena.

– Točno je da je naš učenik napadnut nedaleko od škole, ali prema informacijama koje imamo taj napad nema veze sa školom niti sa samim učenikom, odnosno nije napadnut iz nekog posebnog razloga, nego baš iz čista mira, rekla je Pitinac za Jutarnji list.

PU osječko-baranjska na svojim mrežnim stranicama nije objavila informacije o ovom napadu, a na upit o slučaju nismo dobili odgovor. Kada pristigne, o njemu ćemo pravovremeno izvijestiti javnost.

Dopuna teksta 21. listopada u 16:06 h

PU osječko-baranjska oglasila se priopćenjem koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

– Policija je posljednjih dana na području Osijeka zaprimila nekoliko dojava o napadima na gradskim ulicama. Tako je u subotu, 15. listopada policija zaprimila dojavu da je dvojicu mladića u blizini Konkatedrale sv. Petra i Pavla, u  ulici Pavla Pejačevića 1, presrelo nekoliko nepoznatih mladića, koji su tjelesno napali jednoga od njih i lakše ga ozlijedili. U utorak, 18. listopada je zaprimljena dojava da su dvije mlađe muške osobe napale jednoga mladića u blizini dječjeg vrtića u Krstovoj ulici 93, a potom i da je u ulici Zeleno polje, u blizini križanja s Gupčevom ulicom, također napadnut mladić.

Noćas je policiji dojavljeno da su kod benzinske crpke na Vijencu Ivana Meštrovića tri nepoznate muške osobe napale dva mladića. Na mjestu događaja nisu zatečeni ni oštećene osobe, ni počinitelji. Također je tijekom jutra zaprimljena dojava da je na križanju Divaltove i Svačićeve ulice napadnuta jedna muška osoba, kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Policija utvrđuje sve okolnosti prijavljenih događaja te intenzivno traga za počiniteljima. U ovom trenutku tri se osobe nalaze u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a koje se dovode u vezu sa sinoćnim događajem kod benzinske crpke u Osijeku.

Također su zbog prijavljenih događaja pojačane ophodnje u cijelom gradu. Napominjemo da nemamo zaprimljenih prijava iz domene seksualnih delikata, niti da je netko napadnut ili ozlijeđen hladnim oružjem. Inače, tijekom prvih devet mjeseci ove godine evidentirano je 564 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na području PU osječko-baranjske, dok je su isto razdoblje prošle godine zabilježena 634 takva prekršaja, priopćeno je iz PU osječko-baranjske.


Ako si žrtva zlostavljanja ili misliš da se ono događa nekome koga poznaješ, slučaj možeš prijaviti policiji putem aplikacije Red Button na ovoj poveznici. Ukoliko hitno trebaš pomoć ili intervenciju policije, nemoj slati poruku putem ove aplikacije – umjesto toga odmah nazovi policiju na broj 192 ili obavijesti odraslu osobu u koju imaš povjerenje da nazove policiju ili s tobom dođe u najbližu policijsku postaju gdje možeš zatražiti pomoć policije.

Ako ste žrtva nasilja ili zlostavljanja, bilo obiteljskog, vršnjačkog ili od strane treće osobe možete se javiti Hrabrom telefonu na 116 111 (za djecu), odnosno na 0800 0800 (za mame i tate). Informacije o postupku prijave možete dobiti na besplatnoj i anonimnoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na 116 006  koja je otvorena svaki dan od 0 do 24 sata. Potonja, napomenimo, radi samo s odraslima.

U slučaju da vi ili netko koga znate ima suicidalne misli ili je žrtva cyberbullinga i druge vrste nasilja, možete se obratiti psihološkom centru TESA. Psihološko savjetovanje je dostupno putem telefona za psihološku pomoć na 01 48 28 888 svakog radnog dana od 10 do 22 sata