Pretraga

Objavljeni datumi svih natjecanja i smotri za učenike u 2023. | 2024., izašla su i pravila za provedbu

A- A+

Ponajbolji učenici u Hrvatskoj i ove će godine ‘odmjeriti’ znanja na natjecanjima i smotrama. Ukupno će ih ove školske godine biti održano 38. Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik natjecanja i smotri u 2023./2024., a izašla su i pravila za provedbu natjecanja.

pisanje testa_natjecanje

Ilustracija: Pexels

Mislite da izvrsno znate matematiku? Ili da ste bolji od svojih vršnjaka u, recimo, fizici i biologiji? Smatrate da biste jednoga dana mogli postati vrhunski književnik ili novinar? I ove se godine imate priliku dokazati na natjecanjima i smotrama za učenike koje će organizirati Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO).

Natjecanja na školskoj razini kreću u drugom polugodištu

Kako je priopćeno iz AZOO-a, u suradnji sa strukovnim društvima i udrugama, različitim ustanovama i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, organizira se i provodi 38 natjecanja i smotri u ovoj školskoj godini, a poznat je i njihov raspored. Učenici tako mogu predstaviti rezultate rada, znanje, vještine, sposobnosti i kreativnost. Neka od ovih natjecanja su i svojevrsni ‘filtar’ za odabir učenika koji Hrvatsku predstavljaju na međunarodnim natjecanjima, a najboljim učenicima dodjeljuju se i priznanja u obliku Oskara znanja.

Prema vremeniku natjecanja koji je objavio AZOO, natjecanja se na školskoj razini počinju provoditi u drugom polugodištu, sredinom siječnja. Županijske razine su tijekom veljače i ožujka, a na onoj najvišoj, državnoj razini, natjecanja će se odviti kroz travanj i svibanj.

Izdvojeni članak

Osvježena lista najuspješnijih učenika Hrvatske: Provjerite tko su i koje škole pohađaju

Koje datume trebate rezervirati?

Natjecanje iz hrvatskog jezika na školskoj razini je 1. veljače, na županijskoj 20. ožujka, a na državnoj će se odvijati između 8. i 10. svibnja. Matematika na školskoj razini je na rasporedu 26. siječnja, županijska je 26. veljače, a od 22. do 24. travnja odvijat će se na državnoj razini. Oni koji se planiraju natjecati u engleskom jeziku to će na školskoj razini činiti 12. siječnja, na županijskoj 13. veljače, a državno iz engleskog je od 24. do 26. travnja.

Podsjetimo, portal srednja.hr ima Alumni bazu koja mapira najbolje učenike i profesore prema kriteriju osvojenih Oskara znanja, a napravili smo ga u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Koristeći tražilicu, na Alumni dijelu portala možete pronaći sve dobitnike Oskara znanja od 2005. godine pa nadalje.

U nastavku možete vidjeti datume svih natjecanja na školskoj, županijskoj i državnoj razini u 2023./2024. godini, a ispod se nalaze i pravila provedbe. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab